середу, 29 жовтня 2014 р.

Twisted Ways - не все так просто

Жив-був кенгуру-мандрівник, носив він жилет, компас і окуляри. І хотів потрапити на сходи, щоб перебратися в містечко цікавіше. Так ось засідка: щоб потрапити нагору, треба подолати складний шлях, подібний до лабіринту. Втім, «лабіринт» це не так простий: він складається з маленьких квадратних «кімнат», що обертаються на 90 або 180 градусів вліво або вправо і відкривають виходи в різних напрямках.


Зрозуміло, самостійно тваринка не зможе вирішити таку складну задачу: в яку«кімнату» увійти, щоб вона повернулася, і не до лісу задом, а до мене передом, а в потрібну сторону, відкривши при цьому прохід в правильному напрямку? Для цього потрібна розумна і вдумливий користувач iOS, шанувальник ігор-головоломок, який до того ж скачає додаток

Twisted Ways (саме в ньому й живе мандрівний сумчастий один).



Twisted Ways - не все так просто


Припустимо, що такий користувач вже є, тоді йому доведеться пройти цілу серію рівнів, на кожному з яких доведеться буквально «проштовхувати» кенгурятко на сходи, переміщаючи його по кольорових блоків з вже описаних функціоналом.



Twisted Ways - не все так просто


Ось, в принципі, і все, що можна сказати про геймлпее, крім того, що кожен новий рівень буде складніше попереднього, і один невірний хід може загрожувати тварини тим, що він виявиться під замком або звалиться вниз, у прірву.



Twisted Ways - не все так просто


Слід додати тільки те, що розповідь про мандрівному кенгуренке вийшов яскравим і насиченим, тоді як сама гра двухмерна, а персонажі і «локації» вкрай схематичні. Все, що ми бачимо, - вид на місто зверху, кольорові блоки-квадратики, які треба заганяти схематичне істота, лише віддалено схоже на фірмового персонажа програми, розміщеного на іконці.



Twisted Ways - не все так просто


Що, звичайно, не можна вважати недоліком, адже завдання від цього легше не стає. Хоча стають наочнішими, і можна приблизно побачити, яким саме шляхом варто рухати помаранчевого товариша (щоправда, з-за того, що різного кольору квадратики-кімнатки обертаються по-різному, в глухий кут потрапити легко).


Ця гра для тих, хто любить подумати, поміркувати. Тим же, хто хоче невдумчиво пройти всі рівні, не напружуючи мозок і діючи у випадковому порядку, доведеться неабияк познущатися над кенгуру.


Скачати Twisted Ways можна в App Store. Версія, доступна для iPhone (iPad її також можна запустити, хоча і не на повний екран),

знаходиться за цим посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар