середу, 29 жовтня 2014 р.

Facebook купує WhatsApp за $16 млрд

Facebook купує WhatsApp за $16 млрд

Сьогодні Комісія з цінних паперів і бірж США офіційно підтвердила, що Facebook збирається придбати популярний месенджер WhatsApp за $16 млрд, крім цього розробники отримають $3 млрд у цінних паперах. Вперше сервіс WhatsApp був запущений для ідевайсов, але надалі розробники додали підтримку Android, і сервіс став повноцінною заміною SMS-повідомлень для багатьох користувачів.



Фахівці припускають, що Facebook збирається інтегрувати WhatsApp в додаток власного месенджера Facebook Messenger.



Активна аудиторія WhatsApp складає 430 млн користувачів, які відправляють понад 50 млрд повідомлень щодня. Такі вражаючі показники дозволили месенджеру за популярністю обійти традиційні SMS-повідомлення.




«WhatsApp знаходиться на шляху до підключення 1 млрд людей. Сервіси, яким вдається досягти таких показників є надзвичайно цінними.



Я вже давно знайомий з засновником WhatsApp Яном Коумом і радий співпрацювати з ним і його командою, щоб зробити світ більш відкритим», - заявив глава Facebook Марк Цукерберг.




Саме популярність WhatsApp серед користувачів робить цей сервіс настільки затребуваним для інших компаній. Примітно, що раніше сервіс дозволяв користувачам обмінюватися повідомленнями абсолютно безкоштовно, але відносно недавно всі нові користувачі програми були змушені оформляти річну передплату вартістю $0, 99 після першого року використання.



Facebook збирається залишити окремий додаток WhatsApp доступним для різних платформ і на поточний момент розглядає виключно його інтеграцію у власні сервіси.

Немає коментарів:

Дописати коментар