четвер, 30 жовтня 2014 р.

Apple варто задуматися над конкурентоспроможністю iPhone

Apple варто задуматися над конкурентоспроможністю iPhone

Безумовно, iPhone 5s вдалося завоювати серця кінцевих споживачів і стати інноваційним продуктом 2013 року. Однак останні статистичні дані говорять про те, що за рівень продажів на ринку мобільних телефонів Apple все-таки доведеться попітніти.



Згідно з даними дослідницької компанії Kantar Worldpanel, у листопаді 2013 року частка продажів iPhone на ринку Великобританії знизилася на 5% порівняно з тим же місяцем 2012 року. Аналітик Чак Джонс з Forbes зазначає, що iPhone 5c і iPhone 5s фактично відхопили меншу частку ринку, ніж iPhone 5 рік тому.



Так, з випуском iPhone 5 в вересні 2012 року частка компанії Apple на мобільному ринку США зросла з 34, 6% до 53, 3%. Для iPhone 5s/5с за аналогічний період цей показник піднявся з 35, 9% до 43, 1%.



«Обсяг продажів Apple на ринку мобільних телефонів продовжує зростати, проте він залишається нижче показника, який був зафіксований рік тому. Компанія все частіше стикається з проблемами конкуренції», - йдеться у звіті Kantar Worldpanel.



В аналітичних звітах є певна правда: частка Apple на ринку знижується, в той час як Android продовжує демонструвати значний приріст. Windows Phone ж може похвалитися обгоном BlackBerry. Хочеться відзначити, що величезна кількість гаджетів з різними версіями операційних систем намагаються конкурувати саме з декількома продуктами компанії з Купертіно. Дивлячись на це, думка аналітиків звучить занадто різко.

Немає коментарів:

Дописати коментар