середу, 29 жовтня 2014 р.

Митниця Китаю скептично ставиться до можливості заборони імпорту і експорту iPad

Тяганина між Apple і китайській Proview за торгову марку "iPad" триває. Китайська компанія, очевидно, зіткнеться з труднощами в своєму прагненні блокувати експорт iPad з Китаю, повідомляє Reuters.


Нагадаємо, що компанія Proview, яка заявила права на марку «iPad» в Китаї, вимагала припинення експорту та імпорту iPad. Враховуючи той факт, що виробництво iPad зосереджено в Китаї, такий крок був би «катастрофічним» для Apple.



Митниця Китаю скептично ставиться до можливості заборони імпорту і експорту iPad





Тим не менш, китайські митні органи повідомили компанії Proview, що буде дуже важко виконати таку заборону у зв'язку із зростанням популярності продукції Apple в Піднебесній:


«На митниці нам заявили, що здійснити заборона буде нелегко, враховуючи популярність iPad на ринку Китаю», - повідомив у телефонному інтерв'ю Reuters в середу глава Proview Technology в Шеньчжене Янг Лонг-Сан.


Як відзначили багато коментаторів MacRumors, китайська Foxconn є виробником багатьох продуктів Apple, включаючи iPad, отже, заборона на експорт негативно позначиться також на Foxconn. Apple стверджує, що компанія придбала права на торговельну марку в Китаї кілька років тому, але Proview і китайські суди не погодилися з цим твердженням. Apple прагне оскаржити це рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар