вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Ринкова вартість Apple перевищила 600 мільярдів доларів

Ринкова вартість Apple перевищила 600 мільярдів доларів

За повідомленнями профільної преси, Apple стала найдорожчою компанією в світі. У вівторок вартість компанії вперше перевищила 600 мільярдів доларів. До цього подібного рівня досягав тільки старий спаринг-партнер Apple - корпорація Microsoft. Станом на 30 грудня 1999 року вартість Microsoft становила 619 мільярдів. На сьогоднішній день цей показник знаходиться на рівні 255 мільярдів доларів.





На ранкової торговельної сесії акції Apple ростуть в ціні на 1.2% до 644 доларів за штуку. В такій ситуації вся вартість компанії оцінюється в 600.4 мільярда доларів. До полудня ажіотаж спав, і ціна компанії відкотилася нижче 600 мільярдів.




Згідно біржової статистки акції Apple виросли в ціні на 60% від торішнього рівня, що саме по собі підтверджує висунуте аналітиками думка, про те, що незважаючи на величезну ринкову капіталізацію компанії, акції Apple все ще були недооцінені.


Нагадаємо, що 29 лютого ринкова капіталізація Apple досягла рівня $500 мільярдів. Це, само по собі, було рідкісним досягненням: За всю історію тільки п'ять американських компаній досягали такого рівня. Проте варто також згадати, що капіталізація Apple набагато нижче рекорду, встановленого Microsoft в 1999 році. Тодішній показник Microsoft 619 мільярдів, з урахуванням інфляції сьогодні еквівалентний ціною в 846 мільярдів доларів.




Однак, на думку деяких аналітиків для Apple це не межа. Минулого тижня аналітик Topeka Capital Markets Брайан Уайт висловив упевненість в тому, що курс акцій Apple може встановитися на рівні 800 доларів, а перспективною метою компанії стане ціна в 1001 долар за акцію.


Рідкісний приклад противоположнного думки продемонстрував Уолтер Пайсик - аналітик з BTIG, який знизив інвестиційний прогноз щодо акцій Apple у понеділок. На думку аналітика, прибуток корпорації має скоротитися на увазі посилення тиску компаній-операторів на IT-гіганта.




Немає коментарів:

Дописати коментар