вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Gartner: до 2016 року настане ера планшетів, половина з яких будуть iPad

Gartner: до 2016 року настане ера планшетів, половина з яких будуть iPad

В недалекому майбутньому нас чекає ера планшетних комп'ютерів. Це випливає з даних недавнього дослідження Gartner. За розрахунками експертів до 2016 року в світі буде налічуватися близько 665 мільйонів планшетів. Цифра виявиться ще більш вражаючою, якщо згадати мляві темпи продажів настільних комп'ютерів за останні кілька років.


За даними дослідження, зростання обсягу продажів планшетних комп'ютерів за рік склав майже 100%. При цьому, незважаючи на деяку активізацію конкурентів, таких як Amazon з її Kindle Fire або Samsung Galaxy Tab, "командувати парадом" у найближчому майбутньому, як і раніше, буде Apple. Незважаючи на скорочення частки ринку, яка ще в 2010-му році бала дорівнює 83%, Apple-як і раніше буде утримувати лідируючі позиції протягом найближчих кількох років. У цьому році частка компанії оцінюється в 61, 4% від ринку.




Проте на горизонті вже з'явився серйозний конкурент, який оскаржує домінування компанії. Планшети на базі Android наполегливо зміцнюють свої позиції. Частка таких планшетів на сьогоднішній день складає 31.9% від обсягу ринку, до 2012-го року планується її збільшення до 37%, а до 2016-го обсяг продажів Android-планшетів досягне рівня Apple, однак обігнати свого вічного конкурента їм не вдасться. Основна проблема таких апаратів полягає в тому, що для них немає тієї кількості додатків, яке пропонується в appstore.


Перспективи Microsoft виглядають не так надихаючі. Навіть у разі успіху мобільної OS Windows 8, частка планшетів під управлінням навряд чи перевищить 12% до 2016-го року.



Gartner: до 2016 року настане ера планшетів, половина з яких будуть iPad
У цілому, створюється враження, що Gartner дуже оптимістично дивиться на перспективи продажів iPad. Джин Манстер з дослідницького агентства Piper Jaffray вважає, що в цьому році буде продано 66 мільйонів планшетів iPad по всьому світу, Gartner, в свою чергу, вважає, що швидше за все буде на рівні 73 мільйони.

Немає коментарів:

Дописати коментар