середу, 29 жовтня 2014 р.

Proview примушує Apple до переговорів

Компанія Proview, яка стверджує, що права на торгову марку «iPad» в Китаї належать їй, вступила в переговори з представниками Apple, повідомляє Associated Press. Адвокат китайської компанії заявив, що «сторони можуть вести мирні переговори».




Proview домагається заборони на імпорт і експорт «яблучних» планшетів в Китаї і сподівається стягнути з Apple компенсацію в розмірі 2 мільярдів доларів. Хоча iPad поки як і раніше, можна придбати в численних магазинах Китаю, вже з'явилася інформація про факти конфіскації десятків планшетів.




"Кілька років тому ми викупили торгову марку "iPad" у компанії Proview в десяти різних країнах. Але Proview відмовляється виконувати обов'язки за угодою. Гонконгський суд підтримав нас цьому питанні», - так коментує позовні вимоги представник Apple, Керолайн Ву.




На противагу суду Гонконгу, народний суд проміжної інстанції южнокитайского міста Хуейчжоу днями прийняв інше рішення і постановив припинити продажі iPad дистриб'юторами.




Вчора слухання у справі про торгову марку iPad відбулося в суді Шанхаю. Як інформує агентство Reuters, адвокати Apple вказували на те, що продаж iPad не може завдати шкоди компанії Proview, зате заборона на неї порушує інтереси Китаю, де «яблучний» планшет надзвичайно популярний.




Народному суду Шанхаю ще належить винести своє рішення. Якщо воно виявиться несприятливим для Apple, каліфорнія матимуть можливість подати апеляцію, однак перемога Proview посилить її позиції під час переговорів.

Немає коментарів:

Дописати коментар