середу, 29 жовтня 2014 р.

«Люксметр»: вимірювач освітленості в кишені!

«Люксметр»: вимірювач освітленості в кишені!

Вибираючи освітлювальні прилади для дому або робочого простору, часто дуже складно вгадати, лампи якої потужності необхідні. Одні будуть надмірно заливати світлом невелику спальню, другі здадуться звичайним тьмяним ліхтарем у вітальні. Якщо у своїй обителі виправити недолік зовсім не складно, то з величезними офісними або торговими приміщеннями можуть виникнути деякі труднощі. Так як же бути, щоб не потрапити в халепу? Щоб не опинитися в складній ситуації, зазвичай дану проблему вирішують за допомогою спеціального приладу - люксметри, але сьогодні дорогий інвентар краще замінити однойменною додатком для iPhone, яке можна завантажити з App Store за посиланням.



В основі роботи професійного люксметри лежить принцип фотоелектричного ефекту - потрапляючи на напівпровідникові фотоелементи, світлові промені передають свою енергію електронам. Назва приладу - похідна від одиниці вимірювання, яка іменується «люкс». Додаток «Люксметр» для визначення ступеня освітленості використовує дані, отримані з передньої або задньої камери смартфона, і є справжнім кишеньковим вимірювачем освітленості. Програма відкалібрована за допомогою використання люксметри АТТ-1508: вибірка калібрації становить 5000 вимірів, а коефіцієнт детермінації - 0, 87 (з наступними оновленнями - 0, 9 на всьому діапазоні вимірювань) - все це гарантує виняткову точність вимірів.



«Люксметр»: вимірювач освітленості в кишені! «Люксметр»: вимірювач освітленості в кишені!



Додаток «Люксметр» створено для того, щоб його користувачі могли заощадити на купівлю дорогого професійного обладнання. Воно, звичайно, не замінить окреме спеціалізоване пристрій, але для побутових потреб і оціночних вимірів підійде ідеально. Найчастіше люксметры використовують в навчальних закладах, медичних установах, офісах і житлових приміщеннях. Нормою, певною санітарними правилами, є проміжок від 200 до 300 люкс. Рівень освітленості, який виходить за допустимі межі, веде до швидкого стомлення і зниження працездатності. Оцінять можливості програми і любителі кімнатних рослин, адже світло - один з основних чинників нормальної життєдіяльності їх «вихованців».



«Люксметр»: вимірювач освітленості в кишені! «Люксметр»: вимірювач освітленості в кишені!



Додаток «Люксметр» також сподобається любителям красивого, витонченого і одночасно практичного дизайну на екрані свого пристрою. Кілька керованих елементів: клавіша запуску, переключення активності на передню або задню камери - все рівно там, де йому і належить бути. Як бачите, важливість і необхідність програми складно переоцінити. Достатній рівень освітлення - допоможе дізнатися додаток «Люксметр», який можна завантажити посилання в App Store.

Немає коментарів:

Дописати коментар