середу, 29 жовтня 2014 р.

Proview звинуватила Apple в шахрайстві

Компанія Proview, яка бореться з Apple за торгову марку «iPad», випустила прес-реліз, в якому звинуватила Apple у «шахрайстві та нечесної конкуренції».


В релізі, зокрема, зазначається, що Apple «обдурила Proview, коли купувала права на торговельну марку iPad на підставну, спеціально створену для придбання прав, компанію. Скарга, опублікована в релізі, прикладена в якості поправки до судового позову проти Apple, зареєстрованому в каліфорнійському суді по округу Санта-Клара.


У Proview вважають, що оскільки Apple придбала права обманним шляхом, договір від 2009 року слід вважати недійсною і після того, як він буде юридично анульований, права на торговельну марку в Євросоюзі, Південній Кореї, Мексиці, Сінгапурі, Індонезії, Таїланді і В'єтнамі Apple повинна повернути китайської компанії.


Між тим, AllThingsD зазначає, що цей аргумент навряд чи юридичні органи будуть розглядати серйозно, оскільки використання підставних компаній для бізнес-операцій, як в даному випадку, є повсюдною практикою.


Нагадаємо, що гонконгська компанія Proview, продала раніше Apple міжнародні права на торговельну марку iPad, залишила за своїм шеньженьским філією права на них на території Китаю і тепер, на підставі цього, намагається домогтися судової заборони на експорт та імпорт iPad в Китаї. Тиждень тому позов проти Apple китайський виробник телевізорів та іншої електроніки подав позов і в каліфорнійський суд.


Позови і засоби правового захисту в Китаї і США позови є самостійними й відокремленими і не мають ніякого відношення один до одного, також зазначається в релізі.

Немає коментарів:

Дописати коментар