понеділок, 30 червня 2014 р.

iPad - найпопулярніший ПК

Незважаючи на те, що ніхто не називає iPad персональним комп'ютером, iPad-таки і є персональний комп'ютер. І саме він зараз домінує на ринку ПК.


Протягом четвертої чверті 2012 року кожен шостий проданий комп'ютер був «яблучним» гаджетом. Такі дані поширює дослідницька фірма Canalys. Вона також передає, що якщо додати до iPad комп'ютери Mac, Apple опиниться у трійці лідерів, які поставляють ПК.


А тепер трохи цифр. Світові поставки ПК зросли на 12% в минулому кварталі і досягли 134 мільйонів одиниць, приблизно третина цієї цифри була поставлена Apple (27 мільйонів - з них 22, 9 мільйонів iPad і 4, 1 мільйона Mac). Велику частку ринку не має на даний момент ніхто.



iPad - найпопулярніший ПК


Друге місце ринку займає компанія HP. Hewlett-Packard поставила 15 мільйонів ПК, обійшовши свого переслідувача - Lenovo - на 200000 одиниць (на частку двох вендорів припадає 11%). Трохи далі за списком йдуть Samsung (11, 7 мільйонів) і Dell, яка продала 9, 7 мільйонів.


Як повідомляють аналітики, значне зростання частки iPad пов'язаний з виходом на ринок iPad Mini - який почав поглинати продажу не тільки свого старшого брата, але і «великовагових» десктопних комп'ютерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар