суботу, 28 червня 2014 р.

iOS додаток Watermania - якщо тобі важливо скільки і що ти п'єш



Watermania - огляд рішення





В магазині мобільних додатків вже чимало рішень для обліку споживання рідини. У кожного з них є свої достоїнства і свої недоліки. Ми виділили 4 невирішених питання:




  • Більшість з них вирішують проблему обліку споживання рідини в цілому, але не стосуються іншої значущої проблеми - обліку не тільки того скільки рідини я п'ю, але і урахування типу рідини яку я п'ю. Погодьтесь, що інколи важливо знати скільки ми випиваємо кави або молока, а чи не забагато ми п'ємо газованої води, а вже потім переходити до питання водного балансу.

  • Принципи занесення інформації. Зручність введення даних - що може бути більш істотним. Адже нерідко я повинен ввести дані в програму в невідповідний і незручний для мене час, що дратує. Нам потрібен інтуїтивно-зрозумілий введення даних. Ми поставили завдання - час, що витрачається на введення даних, має не перевищувати 2-3 секунд.

  • Інтерфейс і дизайн. Після поновлення на iOS, більшість рішень так і залишилися зі старим дизайном. Рішенням має бути непросто зручно користуватися, але воно має і радувати око. Приємний і простий інтерфейс в поєднанні з зрозумілим функціоналом - ось чого ми хотіли досягти.

  • Система звітності. Введення даних безглузде заняття, якщо ти не можеш побачити результати своєї праці. Звіти повинні бути прості, красиві і інформативні. А краще не просто подивитися, а й у різних ракурсах, а також скинути інформацію на e-mail.



Ми вирішили, що настав час зробити саме таке рішення, сподіваюся воно сподобається користувачам.



Ось який плід нашої праці ми отримали:



iOS додаток Watermania - якщо тобі важливо скільки і що ти п'єшВведення даних



Ми класифікували всі рідини на 8 типів і на дев'ятий відвели всі інші. Алкоголю немає в програмі, так як він не тільки не сприяє насиченню організму, а, навпаки, лише посилює процес потреби в рідині і шкодить вашому здоров'ю.



Введення даних може здійснюватися двома шляхами:






  • Традиційний - досить натиснути на елемент і ввести кількість випитого через клавіатуру.

  • Креативний - якщо утримати палець на вибраному елементі, то 9 видів рідини красиво перетворяться в 9 самих ходових значень обсягу. Просто перетягнувши пальцем на потрібне значенняви швидко здійснюєте enter. Це не звично, але багатьом подобається. Приємно коли є вибір.



Трохи попрактикуватися, і введення даних стає інтуїтивним і займає не більше 3х секунд.



iOS додаток Watermania - якщо тобі важливо скільки і що ти п'єш



Інтерфейс



Watermania - це мінімум тексту, iOS 7 стиль і прості і зрозумілі символи для позначення типів рідини. Це була, мабуть, найважча частина роботи. Зробити дизайн інтуїтивнимлегко пізнаваних і в той же час мінімалістичним здавалася часом нездійсненним завданням. Адже завжди є спокуса зробити програму максимально функціональним.



Є і недоробки - спорт режим зараз не інтелектуальний, він лише збільшує норму на індикаторі, даючи зрозуміти користувачеві, що потрібно випити більше в поточний день. Ми працюємо над інтелектуальним алгоритмом розрахунку норми у зв'язку із заняттям спортом у цей день. Індикатор в результаті гранично простий і зрозумілий, показує три значення:




  • Норма споживання за день (світло-сірий колір)

  • Частка випитої рідини разом з водою (темно-сірий колір)

  • Водний баланс - частка води в обсязі випитої рідини (синій колір)



Примітно що індикатор денної активності спирається на дані, введені в період вашого неспання а не на дані, введені протягом календарної доби. Це дозволяє більш точно орієнтуватися в заданих нормативах, дотримуючись свого індивідуального графіка.



iOS додаток Watermania - якщо тобі важливо скільки і що ти п'єш



Звіти



Без наочних та інформативних звітів - програма не має сенсу.



У Watermania ми розробили 4 основних звіту. Два з них в платному і два в безкоштовному функціоналі:



Поточні записи - список введених даних не тільки для перегляду, але і для редагування і видалення випадково введених або непотрібних значень.







Водний баланс - графічний звіт, що показує обсяги випитого за певний період. У звіті користувач може наочно побачити норму і частку споживаної чистої води щодо всієї випитої рідини не лише графічно, але і в цифрах.



{C}· Типи рідин - звіт, головна мета якого - показати, що користувач випиває більше всього. Наочно і красиво можна побачити наскільки ми залежні від кави, як часто вживаємо газовану воду або багато їмо супів. Часом ця інформація набагато важливіше ніж облік щоденної норми випитого.



Діаграма наочно покаже частку тієї чи іншої рідини за вибраний інтервал часу.



Слід зазначити, що в платному функціоналі, користувач зможе легко відправити дані на e-mail в точно такому ж гарному форматі.



Розрахунок денної норми і навіщо потрібно вводити час неспання



Ми всі маємо різне статура і вага, а також встаємо і лягаємо в різний час. У сні нам нема чого турбуватися про те, скільки нам необхідно випити.



Для розрахунку денної норми, користувач вводить ряд параметрів про себе. Саме на ці дані він може спиратися в майбутньому.



А для того щоб програма знала час сну користувача, ми настійно рекомендуємо вказати значення, коли ми прокидаємося і лягаємо спати.



Індикатор нагадування прив'язується саме до цього значення.



iOS додаток Watermania - якщо тобі важливо скільки і що ти п'єш



Статті у додатку





Ми включили статті, які дуже рекомендуємо прочитати для тих, кому цікаво, навіщо стежити за споживанням води і рідин в цілому. Всі авторські статті, що увібрали в себе досвід професіоналів у спортивній та медичної галузі.





Нам приємно робити корисні, гарні і цікаві продукти і ми будемо раді Вашим коментарям, відгуками і побажань, які Ви можете залишити в App Store або на нашому сайті, спеціально присвяченому додатком:



Посилання на AppStore



http://iwatermania.com



E-mail: apps@iwatermania.com



Саботович Борис.



Немає коментарів:

Дописати коментар