понеділок, 30 червня 2014 р.

Антимонопольна комісія США проти Apple

Знову розгорівся скандал навколо електронного магазину iBookstore. На цей раз антимонопольна комісія США звинуватила Apple і ряд інших книговидавців, таких як Hachette Book Group, Harper Collins Publishers, Simon & Schuster в змові і штучному завищенні цін.



Антимонопольна комісія США проти Apple


Справа в тому, що після укладення договору з Apple, книговидавці не мають права встановлювати ціни на свої книги нижче, ніж в iBookstore. Як наслідок, відбулася фіксація цін на оптовий продаж, що погано позначилося на політиці знижок Amazon.


Як докази наводяться витяги з особистої кореспонденції Джобса і його офіційній біографії. Він розповідав Уолтеру Айзексону, як їм вдалося залучити видавців: «ми запропонували їм модель продажу, де Apple забирає 30% виручки, а вони встановлюють ціни. Так, покупець платить трохи більше, але хіба ви не цього домагаєтеся? ».


На даний момент, в цій справі дуже багато неясного. Слухання призначено на червень в Манхеттені. Якщо справі дадуть хід, Тіму Куку доведеться свідчити в суді. Поки Apple подала зустрічний позов, в якому все заперечує.

Немає коментарів:

Дописати коментар