понеділок, 30 червня 2014 р.

Управління транспортної безпеки США відмовилося від BlackBerry на користь iPhone

Список американських відомств, які відмовилися від продукції RIM, зростає. USA Today повідомило, що національне управління транспортної безпеки США (NTSB) запланувало купівлю 400 iPhone 5 для своїх співробітників.


За словами офіційного представника служби, рішення продиктоване тим, що "управління потрібні ефективні і надійні засоби зв'язку, які забезпечать безпеку працівників у віддалених місцях. iPhone повністю задовольняють цим вимогам".


Представник NTSB відмовився повідомити, з якими саме проблемами зіткнулася служба, використовуючи штатні BlackBerry. Однак і без цього відомо, що серверна інфраструктура RIM, що забезпечує функціонал смартфонів BlackBerry, за останні 14 місяців двічі давала серйозні збої. Інциденти призвели до проблем у багатьох клієнтів по всьому світу, а керівництву компанії довелося приносити публічні вибачення. Подібні збої для служб рангу NTSB просто недопустимі.



Управління транспортної безпеки США відмовилося від BlackBerry на користь iPhone


Головною особливістю BlackBerry, завдяки якій вона і користувалася популярністю у подібних структур, була наявність фірмових сервісів RIM, що забезпечують найбільш широку функціональність, включаючи сервіс обміну миттєвими повідомленнями BBM, а також оригінальні алгоритми шифрування, які забезпечували захист конфіденційних даних.


Це далеко не перший випадок, коли великі корпоративні клієнти відмовляються від BlackBerry, на користь iPhone, про деяких з них ми писали раніше. Нагадаємо, в січні 2013 року буде представлена нова платформа BlackBerry 10 для телефонів з сенсорним екраном. На цю розробку компанія покладає надії на відродження колись легендарної марки, яка вже не перший рік втрачає клієнтів і прибуток.

Немає коментарів:

Дописати коментар