понеділок, 30 червня 2014 р.

Огляд BattleHeart

Огляд BattleHeart




В рамках сьогоднішнього огляду ми вперше протестували гру, яка відноситься до жанру стратегії і RPG для іДевайсов - дуже класна

Battleheart сьогодні в іИгры!


Як завжди, якийсь небажаний захопив владу над світом. Природно, ми за сюжетом повинні відбити влада назад, закувати самого головного лиходія в ланцюзі правосуддя, вершити подвиги направо і наліво, боротися з міфічними істотами й усілякими способами домагатися слави в ім'я королівства.


Під наше командування вступає загін з двох осіб - доблесний лицар і могутній чарівник, які, зрештою, врятують всіх. На шляху будуть зустрічатися страшні потвори - наїзники на те чи бугаїв, то носорогів, циклопи, моторошна слиз, скелети і орки. Але попереду - тільки перемога, і саме за нею ми і будемо нестися 4-5 годин ігрового часу.



Огляд BattleHeart



Орк дуже велико вдарив нашого хлопця по обличчю


Загалом, ідея стара, як світ, і подібного роду іграшки ми вже бачили і на РС, і на консолях. Але от для іДевайсов такі були зроблені вперше, та, на щастя, порадували - дуже цікава і захоплююча історія, купа бійок, спелів, поліпшень. Перед нами - чистої води RPG, яких для купертинских девайсів можна по пальцях порахувати.



Огляд BattleHeart



Закликаємо чарівні щити і караємо нещасного орка


Отже, в наш загін входить 4 воїна, яких ми можемо наймати в «лавці найманців», тасувати і вибирати найбільш приємні комбінації для проходження. У кожного можна розвинути до 5-ти умінь різного плану, в залежності від того, у що гойдається персонаж - дамагера (з високим втратою і хисткою бронею), танка (з невеликим втратою і величезним запасом життя), в сапррорта (з підтримуючими заклинаннями), або ж у середняка (і то і то приблизно однаково). Звідси і різновиди самих персонажів - вбивці, пірати, шаолиньские ченці, лицарі, маги, музиканти, всіх не перелічити. І кожного можна розкачати так, як вам захочеться, так що ретельно вивчайте кожен спелл, тому що грамотне масове лікування врятує, здавалося б, мертву гру, і зможе повернути хід битви.



Огляд BattleHeart



Стандартна ситуація воїн-пріст: один б'є, інший лікує


Система інвентарю теж продумана - ви можете купувати своїм персонажам різний лут, який також випадає з монстрів. Різновиди - як в Diablo: пояси, мечі, подвійні мечі, щити, шоломи, лати, шкірянки, палиці, кільця. Всі вивчається у міру проходження, причому айтемы допомагають у битві - комусь збільшують шкоди, комусь-захист, швидкість атаки або пересування, регенерацію манни та інші штуки. Дуже складна і водночас цікава інвентарна система допоможе прокачувати свій загін у будь-який вид діяльності - від творення до руйнування.



Огляд BattleHeart



Бій зі злісними скелетами


Управління дуже просте - щоб підлікувати свого юніта, потрібно натиснути на мага, і провести від нього лінію (не відриваючи пальця від дисплея) на того, кого треба лікувати. Аналогічно поступаємо з тими, кого треба бити. Щоб використовувати заспівав, потрібно «натиснути» на свого юніта. Все дуже просто, але потрібно мати хоч якісь навички микроконтроля (стратегій), щоб успішно провести ряд масових атак.



Огляд BattleHeart



Команда А в дії - пірат тільки що виконав "вертушку"


Для мого ігрового часу (півтори години) ідеальна команда:



Чарівник - основний лікар, дуже гарний у парі з лицарем, вміє лікувати всіх на певну кількість хитпоинтов, а також збільшувати швидкість регенерації життя. Вміє бити з руки, але не сильно.



Лицар - основний танк в грі, доступний в початковому вигляді («добрий») і чорному («злий»). Принципово нічим не відрізняються, так що вибір варто робити чисто з морально-косметичних міркувань.



Вбивця (асасін) - основний дамагер в команді, наносить величезну кількість пошкоджень з руки на початку, без додаткового спорядження. Має здатність «критичний удар», яка знімає без малого чверть життя ворога. Також може знімати захист.



Пірат - середнячок, який вміє худо-бідно танкувати, хоча більше заточений під атаку. Серед умінь - «лють», в момент якої пірат працює клинками швидше звичайного, а також «вихор», коли по голові отримують всі, хто знаходиться поруч.


І ще один непоганий юніт - монах. Він б'є з руки, корисний умінням «масовий удар», коли в момент каста б'є з руки всіх, хто є навколо, більше заточений під атаку.



Огляд BattleHeart



Запасні гравці


Резюмую: просто класна іграшка, в поєднанні з коміксової графікою, зручним управлінням і класно продуманою системою інвентарів/умінь затягує дуже швидко. З реиграбельностью все в порядку, при бажанні можна зібрати нову команду і почати вбивати по-іншому. Для кожного айтема, юніта є свій опис, все зроблено дуже добротно. Однозначно, краща RPG-гра для іДевайсов!

Немає коментарів:

Дописати коментар