суботу, 29 листопада 2014 р.

iPhone залишає без роботи професійних фотографів

iPhone залишає без роботи професійних фотографів

Американська газета The Chicago Sun-Times звільнила з штату всіх професійних фотографів і тепер збирається навчати своїх репортерів основам фотографування та відеозйомки на iPhone. Без роботи залишилися 28 фотокореспондентів.


Своє рішення роз'яснює видання в офіційній заяві: «The Chicago Sun-Times переживає час стрімких змін, і одним з постійних запитів наших читачів стає наявність відеоряду, що супроводжує новини. Ми вже зробили значні успіхи в цьому напрямку і продовжимо вдосконалювати якість наших репортажів за рахунок відео і інших мультимедійних елементів. The Chicago Sun-Times продовжує еволюціонувати у відповідності з запитами наших технологічно просунутих читачів, і, як результат, ми повинні були переглянути наш підхід до мультимедійного контенту, в тому числі, до фотографії».


Сьогодні репортери газети почали заняття з курсу «Основи фотографування на iPhone». Між тим, колеги звільнених фотокореспондентів висловлюють своє обурення рішенням редакції. На їхню думку, нашвидку навчені новачки не зможуть замінити колишніх співробітників з їх професіоналізмом, досвідом і налагодженими зв'язками.


Це вже не перший випадок, коли американське видання відмовляється від власної фотослужби. Заради скорочення витрат на цей крок зважилися також The Washington Times і Newsday.

Немає коментарів:

Дописати коментар