неділю, 30 листопада 2014 р.

Строк поставки покупцям всіх моделей iPad Mini збільшений до 2 тижнів

Строк поставки покупцям всіх моделей iPad Mini збільшений до 2 тижнів

З сьогоднішнього дня отримати раніше версію iPad Mini, оснащену тільки Wi-Fi модулем, не вийде. Мінімальний термін доставки користувачам планшета зріс до двох тижнів для всіх конфігурацій планшетів, пише TechCrunch. І це при тому, що планшети білого кольору розійшлися, як гарячі пиріжки ще на старті передзамовлень.


В принципі, подібний ажіотаж на продукцію стає для Apple звичайною практикою. Заздалегідь підготовлений запас iPhone 5 розпроданий за кілька годин, iPad 3 з Retina - дисплеєм був розкуплений за декілька днів. 7 березня Apple представила публіці цей "новий iPad", а 9 березня запаси були розкидані по попереднім замовленням.


У четвер в Apple відбулася селекторна нарада, на якій обговорювалася валовий прибуток компанії. На ньому генеральний директор компанії Тім Кук знову звернув увагу на складнощі з виробництвом iPad Mini та їх взаємозв'язок з коливаннями прибутку компанії. Скоріше всього, подібні заяви - це перший дзвінок до появи дефіциту на планшети (хоча дефіцитом на продукцію Apple нас вже не здивуєш). Однак, так чи інакше, те, з якою швидкістю були розпродані планшети, зайвий раз доводить необґрунтованість прогнози деяких аналітиків про те, що цінова політика Apple може негативно вплинути на продажі.


Цікаво, що причиною того, чому так швидко закінчилися саме білі iPad Mini, судячи з усього, може виявитися те, що їх просто було мало зроблено. Можливо, це пов'язано з тим, що з якоїсь причини їх виробництво складніше, ніж аналогічних планшетів чорного кольору.

Немає коментарів:

Дописати коментар