четвер, 27 листопада 2014 р.

iPhone 5 допоміг iOS обігнати Android на ринку смартфонів в США

Випуск у продаж iPhone 5 допоміг «яблучної» IOS обійти свого головного конкурента - мобільну платформу Google, завоювавши 48, 1 відсотка ринку смартфонів в США.


Згідно з останніми даними, отриманими в результаті дослідження Kantar Worldpanel, активні продажі iPhone 5 і результати боротьби Apple c дефіцитом новинки на старті продажів привели до того, що частка iOS навіть дещо перевищила показник Android, яка за ті ж 12 досліджуваних Kantar тижнів склала 46, 7 відсотка ринку смартфонів.


У перспективі, кажуть аналітики, частка Apple, як очікується, зросте ще більше, оскільки поставки iPhone 5 поліпшуються.


«В останній раз ми спостерігали, як IOS догнала Android в США, був реліз iPhone 4S і протягом трьох послідовних періодів Apple вдавалося зберігати своє лідерство», - сказав глава споживчого сектора в Kantar Worldpanel ComTech Домінік Саннибо.


Він також висловив прогноз на те, що c iPhone 5 Apple подолає свій попередній максимум в 49, 3% і отримає рекордну частку американського ринку протягом двох найближчих звітних періодів.


Більшість iPhone 5 в США (62%) придбали люди, які раніше вже мали справу c продуктами Apple. 92% з них заявили, що і наступним їх смартфоном iPhone буде, що демонструє високу лояльність користувачів до продукції «яблучної» компанії.


Між тим, схожого імпульсу від релізу iPhone 5 на продажах в Європі і близько не відчувається. Частка Android склала 73, 9% в Німеччині та 81, 7% Іспанії за той же 12-тижневий звітний період, що завершився 28 жовтня.




Немає коментарів:

Дописати коментар