четвер, 27 листопада 2014 р.

Майвио Бюджет - зручний облік особистих фінансів

Кожен з нас хоча б раз у житті задавав собі питання: «куди так швидко йдуть гроші? ». Найчастіше, відповісти на нього не так просто. На щастя, у сучасному світі інформаційних технологій, на допомогу нам приходять спеціальні програми для обліку особистих фінансів.


Додаток

Майвио Бюджет, яке ми розглянемо сьогодні в огляді, створене спеціально для мети. Як стверджують розробники, програма не обмежується якоюсь однією моделлю обліку фінансів і забезпечує повну свободу користувача. Що ж, спробуємо в цьому розібратися.




У програму можна внести всі свої «рахунки», у тому числі готівка, пластикові картки і навіть електронні гаманці. У кожного рахунку повинна бути вибрана одна з будь-якої сучасної світової валюти, курси валют при цьому програма автоматично оновлює через інтернет. Чомусь не можна задати початковий баланс рахунку прямо під час його додавання, що не дуже зручно, оскільки для цього доводиться проводити додаткову транзакцію. Сподіваємося, що в майбутньому розробники звернуть увагу на це невелика незручність.






Майвио Бюджет - зручний облік особистих фінансів Майвио Бюджет - зручний облік особистих фінансів




Найбільше в програмі сподобалося додавання нової транзакції. Воно дуже зручне і швидке: для цього достатньо перейти на спеціальну вкладку і вказати буквально кілька параметрів: звідки-куди, скільки і коли. Для введення суми не потрібно «викликати» клавіатуру, вона вже знаходиться на цій вкладці і навіть може бути використана як калькулятор. До речі, транзакції можна зробити повторюваними, так що не доведеться щомісяця вручну записувати в програму отримання зарплати або оплату квартири.





Для любителів все розкладати по поличках у програмі реалізована можливість додавання підкатегорій і навіть під-підкатегорій для витрат і доходів. На вкладці "Звіти" можна докладно дослідити на що витрачаються гроші і в якому обсязі.






Майвио Бюджет - зручний облік особистих фінансів Майвио Бюджет - зручний облік особистих фінансів




Відповідаючи на перше питання, дійсно Майвио Бюджет забезпечує свободу користувача, можна впевнено сказати «так». Багатьом здається, що вести облік витрат-це нудно і нецікаво, але як показав наш експеримент, зовсім не обов'язково додавати в програму кожну покупку булки хліба або жуйки, можна обходитися і менш докладними транзакціями раз в декілька днів або навіть раз в тиждень. Користь від такого обліку все одно буде відчутна.





На завершення нашого огляду залишилося тільки згадати функцію синхронізації даних через Dropbox, яка дозволяє подружжю вести спільний сімейний облік кожному на своєму iPhone або синхронізувати дані з настільною версією для MS Windows, але це вже виходить за рамки тематики нашого сайту. Також хотілося б побачити в майбутніх версіях програми синхронізацію не тільки через Dropbox, але і через iCloud.






Майвио Бюджет - зручний облік особистих фінансів Майвио Бюджет - зручний облік особистих фінансів




У загальному і цілому, Майвио Бюджет це дуже приємна, проста і в той же час функціональна програма для обліку і планування особистих і сімейних фінансів.





До речі, сьогодні закінчується розпродаж в 1 долар, вже завтра ціна буде складати 2 долара, а з наступного понеділка, як повідомляється в описі

програми в AppStore, ціна стане регулярною у 3 долара.

Немає коментарів:

Дописати коментар