пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

Російським чиновникам доведеться відмовитися від iPad

Планшетний комп'ютер iPad за останні два роки став дуже популярний у російських адміністративних колах. Сталося це багато в чому завдяки президенту Російської Федерації Дмитру Медведєву, який, як відомо, є великим шанувальником «яблучної» продукції.


У Татарстані вся ділова листування між чиновниками ведеться з допомогою iPad вже кілька років, а в квітні надійшло пропозицію видавати депутатам Держдуми наступного скликання комплекти, в яких крім iPad, будуть також смартфон і ноутбук.


Між тим, незабаром російським чиновникам доведеться відмовитися від використання улюбленого планшета з-за відсутності функції несанкціонованого доступу, повідомляє РБК daily.


Розробник ПЗ «Інноваційна лабораторія» зараз створює клієнтську платформу для організації мобільного робочого кабінету чиновника. Виконавчий директор «Лабораторії» Ваган Мартиросян пояснив, що у iPad комплексного захисту не існує.


Уряд вивчає можливість впровадження криптографічно захищених планшетних комп'ютерів для організації мобільного робочого кабінету російських чиновників. Поки невідомо, чи будуть це пристрої на платформі Android, BlackBerry, або власна російська розробка із застосуванням декількох систем захисту. Експерти вважають, що використання такої системи допоможе прискорити документообіг серед інстанцій.



Російським чиновникам доведеться відмовитися від iPad


«Ідея перекладу чиновників з планшетній продукції компанії Apple на більш захищені платформи - це необхідність. Ви уявляєте, якому ризику зазнає держава, якщо інформація з iPad помічника заступника міністра охорони здоров'я потрапить у чужі руки? А якщо це буде чиновник з Міністерства оборони? Саме тому зараз опрацьовується питання про захищених пристроях», - вважає один з ініціаторів цієї ідеї, працює в уряді.




Немає коментарів:

Дописати коментар