суботу, 29 листопада 2014 р.

Cardiio - інноваційне додаток для вимірювання серцевого ритму

Cardiio - інноваційне додаток для вимірювання серцевого ритму

Розробники мобільних додатків стикаються з необхідністю створити щось революційно нове, або надати вже відомих речей новий, незвичний для них функціонал. І хоча за останні роки App Store виявився доверху набитий всілякими додатками, для тих, хто готовий запропонувати щось дійсно нове або цікаве сервіс може стати джерелом гідної винагороди.



Cardiio - інноваційне додаток для вимірювання серцевого ритму


У цій статті мова піде про програму

Cardiio. На перший погляд воно нічим не відрізняється від безлічі інших, що пропонують користувачеві виміряти серцевий ритм. Подібних програм, що дозволяють виміряти параметри роботи серця в App Store достатньо. Однак, якщо вивчити можливості програми краще стане зрозуміло, чому його варто назвати інноваційним. Грунтуючись на напрацюваннях Массачусетського технологічного університету (MIT) творці додатка використовували фронтальні камери пристроїв iPhone і iPod touch для того, щоб вимірювати серцевий ритм за кількістю світла, відображеного від імені користувача.



Cardiio - інноваційне додаток для вимірювання серцевого ритму


Поєднання сміливої задумки, наукових розробок і нестандартних алгоритмів обробки даних дозволило забезпечити функціонування програми без використання яких-небудь інших апаратних пристроїв. Робота програми побудована на принципі фізіологічному, запропонованому одній з лабораторій массачусетського університету, згідно з яким, коли серце знаходиться під навантаженням, до особи приливає кров, змушуючи судини розширюватися. У підсумку більше світла поглинається поверхнею особи, а програма визначає падіння рівня відбитого світла, що дозволяє зробити висновок про підвищення серцевого ритму.


Інтерфейс програми простий і налаштований на максимальну зручність і простоту подання інформації користувачеві.



Вартість програми становить $4.99.

Немає коментарів:

Дописати коментар