вівторок, 29 липня 2014 р.

Tower Steps

Tower Steps Не так давно компанією SimGroup була розроблена іграшка Tower Steps для i-pod і i-pad. На перший погляд вона може здатися дуже простою. І все ж аркадою її назвати складно, оскільки вона дозволяє людині не просто весело провести час, а провести його з користю для розвитку своїх логічних здібностей. Також тут знадобляться і деякі стратегічні навички, щоб застосовувати їх при вирішенні завдань.

Але давайте по порядку. Tower Steps - це не зовсім звичайні логічні задачки. Грати ви будете від імені хлопчика на ім'я Ваня. Його завдання - врятувати свою молодшу сестричку Аню з рук лиходія, який сховав дівчинку у високій вежі. Тепер Вані слід піднятися на верхній поверх на ліфті. Ось тут то і гравцеві знадобиться вся його кмітливість і кмітливість. Адже ліф незвичайний - поки не виконаєте певної умови, вгору він не поїде.



А умови завдання полягають у прогулянці по підлозі, що нагадує шахову дошку. Тільки клітинки на ньому не чорно-білі, а темних і світлих відтінків одного і того ж кольору. І ваша мета - усунути всі темні квадрати. Досягти цього можна, наступаючи на них. Вся заковика в тому, що при наступанні на світлі клітини вони тут же темніють.



Ось тут-то і потрібно стратегія, яка дозволить якомога швидше закінчити рівень. Адже кількість ваших кроків і час, за який ви їх робите, фіксується. А тому з'являється можливість змагатися з іншими гравцями, а також встановлювати рекорди.



Також в грі ви знайдете перешкоди - телепорти і стрілочки. Зупинимося на цій темі детальніше.



Перша перешкода - телепорт - з'являється на другому поверсі. Наступивши на нього, ви можете виявитися абсолютно в будь-якому місці. І вся фішка в тому, що на телепорт ви наступите обов'язково, оскільки він знаходиться завжди на темних клітинах. Після того, як ви скористаєтеся, порт зникає.



Друга перешкода представлено у вигляді стрілок. Вони статичні і не змінюють свого розташування. Ці стрілочки мають певний напрямок і зникають, як тільки ви робите перший крок. Напрямок слід запам'ятати, оскільки якщо наступити на стрілочку «не з того боку», тут же з'являться нові темні клітини на підлозі.



Таким чином, Tower Steps не можна назвати звичайною аркадою. Скоріше це легка логічна іграшка, тренує пам'ять, кмітливість і уяву.



Представлена гра на п'яти мовах - російською, англійською, французькою, німецькою та китайською.

Немає коментарів:

Дописати коментар