середа, 30 липня 2014 р.

iPhone - шість років з нами

iPhone - шість років з нами

iPhone 2G встиг перетворитися на справжню ікону, адже саме цей смартфон здійснив революцію на ринку мобільних пристроїв в 2007 році. Сьогодні легендарний смартфон святкує свій шостий день народження» з моменту старту продажів 29 червня 2007 року.


З цього дня пройшло чимало часу, а Apple не переставала розвивати власні сервіси. Зараз вже мало хто пам'ятає про відсутність App Store на iPhone 2G, жартах про «широкоформатному iPod з сенсорним управлінням», скептично налаштованих аналітиків і натовпи фанатів, яких ставало все більше з кожним роком.




У той час фінська компанія Nokia практично повністю монополізувала ринок смартфонів і з погордою дивилася на нового «конкурента», а керівники BlackBerry навіть і не могли припустити, що цей смартфон в найближчому майбутньому зможе замінити їх вирішення в корпоративному секторі.



iPhone - шість років з нами


Глава Microsoft Стів Балмер, який очолив компанію роком пізніше, відверто сміявся над iPhone, називаючи його «самим дорогим пристроєм, який ніколи не стане популярним серед корпоративних користувачів з-за відсутності хардварной клавіатурою.




«На ринку вже зараз можна придбати чудові пристрої з Windows Mobile, які також дозволять працювати з плеєром, поштою, браузером і іншими функціями і все це за $99. Мені подобається наша стратегія розвитку, я просто обожнюю її. Ми продаємо мільйони смартфонів, а Apple не продала жодного з таким цінником. Побачимо, чия стратегія буде виграшною», - заявляв Стів Балмер.



iPhone - шість років з нами


Через шість років про Windows Mobile пам'ятають лише віддані фанати Microsoft, а сама компанія повністю відмовилася від тієї операційної системи, віддавши перевагу зайнятися розвитком Windows Phone. Залишається сподіватися, що через стільки часу Стів Балмер перестав бути занадто самовпевненим і тепер може тверезо дивитися на рішення конкурентів. У ті роки мало хто замислювався про зручність використання певних пристроїв.



iPhone - шість років з нами


Тоді ще не було тієї великої кількості патентних тролів, які прагнуть отримати хоча б малу частину прибутку Apple.



iPhone - шість років з нами


З того моменту пройшло цілих 6 років, і тепер Apple є однією з найбільших компаній, а про iPhone знає практично кожен житель нашої планети. А як ви запам'ятали день старту продажів iPhone 2G?

Немає коментарів:

Дописати коментар