четвер, 31 липня 2014 р.

У другому півріччі Android посилить свої позиції

У другому півріччі Android посилить свої позиції
Мобільна операційна Google Android, яка отримала в першій половині 2012 року 60% світового ринку смартфонів, у другому півріччі продовжує розширювати свій вплив. За розрахунками аналітика Люка Ліна з Digitimes Research, частка Android до кінця 2012 перевищить 70%. І цьому не зможе перешкодити вихід шостого покоління iPhone, який, за деякими оцінками, може принести Apple в цьому році 50 млн продажу.




У третьому і четвертому кварталах істотно збільшують свої поставки великі виробники смартфонів на Android, серед них Samsung, Huawei та ZTE. Менш значні гравці, в тому числі регіонального рівня, також інтенсивно виводять на ринок бюджетні моделі андроїдних девайсів.





До кінця 2012 року, вважає Лін, нарешті, принесуть свої результати спільні зусилля, Nokia і Microsoft. За рік буде поставлено близько 21 млн смартфонів на базі Windows Phone, а ось Symbian очікує катастрофічний спад продажів на цілих 66% порівняно з минулим роком. Серйозної шкоди зазнає і BlackBerry, яка втратить за рік 41%. Річне зростання iPhone в 2012 р. сповільниться і складе приблизно 50%. Поставки iPhone за третій і четвертий квартал разом досягнутий 125 млн, аналітик пророкує.





У другому півріччі Android посилить свої позиції

Немає коментарів:

Дописати коментар