понеділок, 28 липня 2014 р.

Збільшення дисплея iPhone відкриє нові можливості для розробників?

Збільшення дисплея iPhone відкриє нові можливості для розробників?

Згідно з останньою інформацією, Apple може випустити новий iPhone з діагоналлю екрана понад 4-дюймів. Кілька таких авторитетних сайтів, як The Wall Streer Journal і Bloomberg також підтвердили дану інформацію.


Однак, мало хто з користувачів замислюється про те, що ж таке збільшення діагоналі значить для iOS-розробників.


Багато відомі розробники сходяться на думці, що Apple не стане змінювати співвідношення сторін екрану, чим забезпечить легку адаптацію старих додатків до екрану нового iPhone. Також за прогнозами розробників, Apple не стане йти по шляху Android, занадто сильно фрагментуючи свої девайси, з-за чого значно ускладниться розробка додатків для iOS.



Збільшення дисплея iPhone відкриє нові можливості для розробників?


Еріка Огг з GigaOM провів опитування серед розробників, згідно з яким багато з них вважаю, що якщо Apple і вирішить змінювати співвідношення сторін нового дисплея, то компанія докладе всі зусилля для створення спеціальних утиліт, які дозволять розробникам з легкістю переписати свої додатки.


Серед найбільш популярних варіантів зміни діагоналі екрана вважається його банальне збільшення шляхом відмови від використання рамок по краях дисплея. Подібне рішення дозволить розмістити 4-дюймовий дисплей в корпусі з розмірами аналогічному тому, що зараз використовується в iPhone 4/4S.



Збільшення дисплея iPhone відкриє нові можливості для розробників?


«Подібна діагональ дисплея дозволить значно збільшити розмір органів управління додатків, відображати більший текст - в двох словах всі програми просто стануть «більше». Apple не додасть «додаткових» пікселів до вирішення нового дисплея, тому кількість відображуваної на екрані інформації залишиться колишнім, однак за рахунок цього користувачеві буде простіше взаємодіяти з гаджетом», - заявив Рене Рітч з iMore. Потрібно зазначити, що портал iMore вже не раз успішно передбачав характеристики ще неанонсовані гаджетів Apple.


Навіщо ж Apple випускати iPhone з більшою діагоналлю дисплея? Відповідь проста - більший розмір корпусу дозволить розмістити все необхідне, для забезпечення підтримки стандарту LTE-мереж. Так вважає аналітик Джон Браунлі з порталу CultofMac і не виключено, що саме так і виявиться на самому справі. Втім, точно дізнатися, чи правда це ми з вами зможемо лише після розбору нового iPhone фахівцями з iFixit.

Немає коментарів:

Дописати коментар