вівторок, 29 липня 2014 р.

Своїми словами: Apple - це...

За останній час ми опублікували десятки думок про те, що таке Apple і в чому її заслуги. Тепер же нам стало цікаво, а що Apple говорить про себе сама. Як позиціонує себе на ринку, які досягнення вважає найважливішими. Дізнатися це, до речі, зовсім не важко: достатньо поглянути на «вирізки» з офіційних прес-релізів компанії, які зібрав для нас (і для вас) автор блогу

Alex4d. До збірки включені відразу кілька «самоописаний» компанії в період з 1995 по 2012 рік.





Квітень, 1995 рік



Своїми словами: Apple - це...




«Apple - це визнаний піонер і інноватор інформаційної індустрії, яка створює потужні рішення, засновані на використанні персональних комп'ютерів, серверних периферійних пристроях, програмному забезпеченні, онлайн-сервісах і персональних цифрових помічників. Головний офіс компанії знаходиться в Купертіно, штат Каліфорнія. Apple Computer Inc. розробляє, виробляє, ліцензує і просуває на ринок продукти, технології і послуги для бізнесу, освіти, споживчих, наукових ринків у більш ніж 140 країнах світу».



Січень, 1996 рік


Особливих змін в описі компанії не з'явилося, однак очевидно, що компанія пишається впровадженням QuickTime - в описі з'явилася виділена курсором фраза, яка відноситься саме до нього.


«Apple - це визнаний піонер, інноватор інформаційної індустрії і

лідер в галузі мультимедійних технологій, який створює потужні рішення, засновані на використанні персональних комп'ютерів, серверних периферійних пристроях, програмному забезпеченні, онлайн-сервісах і персональних цифрових помічників. Головний офіс компанії знаходиться в Купертіно, штат Каліфорнія. Apple Computer Inc. розробляє, виробляє, ліцензує і просуває на ринок продукти, технології і послуги для бізнесу, освіти, споживчих, наукових ринків у більш ніж 140 країнах світу».



Квітень, 1997 рік


Компанія залишає основний текст без змін, проте вирішує прибрати «онлайн-сервіси і персональних помічників», опублікувавши замість них «портативні комп'ютери та Інтернет-контент».


«Apple - це визнаний піонер, інноватор інформаційної індустрії і лідер в галузі мультимедійних технологій, який створює потужні рішення, засновані на використанні персональних комп'ютерів, серверних периферійних пристроях, програмному забезпеченні,

портативних комп'ютерах і Інтернет-контенті. Головний офіс компанії знаходиться в Купертіно, штат Каліфорнія. Apple Computer Inc. розробляє, виробляє, ліцензує і просуває на ринок продукти, технології і послуги для бізнесу, освіти, споживчих, наукових ринків у більш ніж 140 країнах світу».



Вересень, 1997 рік


Стів Джобс повернувся в Apple, і вже через 7 місяців після цього текст прес-релізу майже повністю змінився.



Своїми словами: Apple - це...


«Apple Computer Inc. початку революцію у сфері персональних комп'ютерів в 1970-х роках, випустивши Apple II, і заново винайшла персональний комп'ютер, представивши серію Macintosh в 1980-х. В даний час компанія заявляє про відновлення своєї первісної місії - надати кращі технології в області персональних комп'ютерів і технічну підтримку студентам, викладачам, дизайнерам, вченим, бізнесменам і споживачам у більш ніж 140 країнах світу».


У такому вигляді «самовизначення» Apple проіснувала до липня 2004 року.



Липень, 2004 рік


«Apple Computer Inc. початку революцію у сфері персональних комп'ютерів в 1970-х роках, випустивши Apple II, і заново винайшла персональний комп'ютер, представивши серію Macintosh в 1980-х.

Зараз Apple продовжує вести галузь інновації, представивши нагороджені преміями десктопні комп'ютери і ноутбуки, операційну систему OSX і пакет програм iLife. Apple також зуміла виробити революцію за допомогою портативного плеєра iPod і музичного магазину iTunes».



Березень, 2007


Опис, залишалося незмінним протягом трьох років, отримало iPhone (як отримав його і весь інший світ - в цьому році відбувся реліз легендарного смартфона).


«Apple Computer Inc. початку революцію у сфері персональних комп'ютерів в 1970-х роках, випустивши Apple II, і заново винайшла персональний комп'ютер, представивши серію Macintosh в 1980-х. Зараз Apple продовжує вести галузь інновації, представивши нагороджені преміями десктопні комп'ютери і ноутбуки, операційну систему OSX і пакет програм iLife. Apple також зуміла виробити революцію за допомогою портативного плеєра iPod і музичного магазину iTunes

та виходить на ринок мобільних телефонів, представивши революційний iPhone».



Квітень, 2010 рік


Прийшла пора додати iPad.



Своїми словами: Apple - це...


«Apple Computer Inc. початку революцію у сфері персональних комп'ютерів в 1970-х роках, випустивши Apple II, і заново винайшла персональний комп'ютер, представивши серію Macintosh в 1980-х. Зараз Apple продовжує вести галузь інновації, представивши нагороджені преміями десктопні комп'ютери і ноутбуки, операційну систему OSX і пакет програм iLife. Apple також зуміла виробити революцію за допомогою портативного плеєра iPod і музичного магазину iTunes і виходить на ринок мобільних телефонів, представивши революційний iPhone і App Store.

Компанія також представила чарівний iPad, визначає майбутнє мобільних медіапристроїв і комп'ютерів».



Червень, 2010 рік


Кого хвилює минуле? Пора викинути згадки про Apple II, а кількість тексту про Mac - скоротити.


«

Apple розробляє комп'ютери Mac, кращі персональні комп'ютери у світі, спільно з OS X, iLife, iWork і іншим професійним. Apple також зуміла виробити революцію за допомогою портативного плеєра iPod і музичного магазину iTunes і виходить на ринок мобільних телефонів, представивши революційний iPhone і App Store. Компанія також представила чарівний iPad, визначає майбутнє мобільних медіапристроїв і комп'ютерів».



Січень, 2012 рік


На даний момент компанія використовує наступний опис:


«Apple розробляє комп'ютери Mac, кращі персональні комп'ютери у світі, спільно з OS X, iLife, iWork і іншим професійним. Apple також зуміла виробити революцію за допомогою портативного плеєра iPod і музичного магазину iTunes і виходить на ринок мобільних телефонів, представивши революційний iPhone і App Store,

і визначає майбутнє майбутнє мобільних медіапристроїв комп'ютерів iPad».


iPad - більше не чарівний. Опис стало скромніше.




Немає коментарів:

Дописати коментар