середа, 30 липня 2014 р.

«Монтессорі»: базове навчання читанню

«Монтессорі»: базове навчання читанню

Розвиток дитини - неодмінна частина виховання. Кожен батько прагне наситити життя свого чада навчальними програмами, яких існує безліч. Але й серед такого розмаїття трапляються такі, які автоматично виносяться на передній план завдяки насиченому функціоналу та фундаментального підходу розробників. Що ж може нам допомогти навчити малюка читання та письма?



Найбільш поширеним методом навчання цим навичкам є система Монтессорі. Період її існування вже налічує сторічний досвід, за час якої мільйони батьків змогли навчити своїх дітей читанню і письму. До речі, саме в навчальних закладах Америки і Європи використовується метод Монтессорі.



«Монтессорі»: базове навчання читанню



Подібна методика має у своєму підставі цілком логічне психолого-педагогічний підхід. Навчання дітей читанню найбільш легко протікає через лист - доведений факт. Це означає, що спочатку дитина здобуває навички написання букв, слів і лише потім може прочитати, що саме він примудрився написати. Науковий світ здавна відзначає той факт, що кожен новий навик має формуватися через дію. Саме цей фундаментальний ознака і лежить в основі відомої методики.



«Монтессорі»: базове навчання читанню



Спочатку, дитині дається завдання - обвести букву. На екрані планшета знаходиться демонстрація великої і великої літер, які потім юному учневі потрібно буде написати. Сам же процес листи виглядає досить цікаво: на дисплеї виникає обриси нової літери, яке слід обвести маленьким пальчиком. На другому етапі буде показаний список з трьох букв, одна з них буде озвучена - малюк повинен на неї натиснути. При правильному виконанні з'явиться нове вікно, в якому знову потрібно обвести контур. Подібна систематичність дозволяє дитині краще запам'ятати досліджуваний матеріал.



Крім того, літери можна прослухати, що змушує задіяти практично всі органи почуттів: зір, слух, моторику. До чого призведе таке комплексне вплив? Звичайно, до самої мети: читання, однак крім цього допоможе розвинути і сам мовний апарат.



«Монтессорі»: базове навчання читанню



На цьому особливості програми «Монтессорі» не закінчуються. Психологи з'ясували, що діти набагато краще запам'ятовують графічні зображення букв, однак вони записують їх круговими рухами - так легше для дитячої моторики і сприйняття.



«Монтессорі»: базове навчання читанню



На останньому етапі запропонують малюкові повторити весь алфавіт: буде виголошена буква, яку слід знайти, а при успішному завершенні дії - написати. Такий підхід дозволяє остаточно закріпити отримані знання і навички.



Програма розроблена з урахуванням всіх рекомендацій фахівців, які навчають дітей читанню за системою Монтессорі. Дивовижне поєднання простоти і ефективності батько зможе знайти в розглянутому нами додатку. До речі, він доступний в App Store абсолютно безкоштовно, так що залишити власну думку можна, захистивши себе від будь-яких витрат. Завантажити «Монтессорі» можна за цим посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар