вівторок, 29 липня 2014 р.

Apple розробляє індукційний килимок для зарядки ідевайсов

Як стало відомо сайту AppleInsider, нова патентна заявка від компанії Apple описує док-станцію, на яку девайс кладеться зверху.





Цей килимок може служити для підзарядки, передачі даних, синхронізації і діагностичної перевірки - в залежності від положення лежить на ньому девайса.





У документі йдеться, що смартфони, цифрові камери і плеєри можуть бути сконструйовані таким чином, щоб використовувати зарядні пристрої з індукційними поверхнями. Девайси будуть взаємодіяти з магнітним полем, яке створює зарядна поверхню, і завдяки цьому буде можлива не тільки підзарядка, але і передачі даних.





Ідея індукційній зарядній поверхні не є новиною, але заявка Apple дає їй новий поворот: розпізнавання положення девайса для виконання різних завдань. Наприклад, якщо потрібно тільки зарядити iPhone, його потрібно буде покласти дисплеєм вниз, а для зарядки і синхронізації - дисплеєм вгору. Про включення того або іншого режиму роботи док-станції користувача буде сповіщати звуковий сигнал, графічний символ, повідомлення або вібрація девайса.





Зарядний килимок також міг би взаємодіяти і з іншими пристроями. Наприклад, можна було б включати музику, помістивши на килимок динамік.






Apple розробляє індукційний килимок для зарядки ідевайсовApple розробляє індукційний килимок для зарядки ідевайсовApple розробляє індукційний килимок для зарядки ідевайсов



Немає коментарів:

Дописати коментар