четвер, 31 липня 2014 р.

Новий iPhone зобов'язаний бути революційним

Новий iPhone зобов'язаний бути революційним

Я вже досить довгий час користуюся гаджетами Apple, так як для мене вони є найбільш оптимальними і зручними. В першу чергу пристрою від Apple є прекрасним рішенням для роботи за рахунок чудової програмної частини, яка високо цінується багатьма фахівцями по всьому світу. Звичайно ж, не варто забувати і про відмінний дизайн, який вигідно відрізняє рішення Apple від всіх аналогів на ринку.


Деякі з пристроїв Apple на нашому ринку дещо переоцінені, але навіть незважаючи на це вони ніколи не шкодують ні одного карбованця, який був витрачений при їх купівлі.


На жаль, за останній рік деякі користувачі починають усвідомлювати, що Apple трохи втратила колишню хватку, з-за чого гаджети компанії вже не здатні виконати так званий ефект «вау», яким був так так знаменитий перший iPhone.


Однак, у той час як інші компанії можуть дозволити собі впасти до рівня мейнстріму, для Apple подібне може призвести до істотного зниження рівня прибутку.



Apple небезпечно опускатися до рівня інших виробників


Останнім часом iPhone і iPad перетворились у якийсь символ заможних людей, які можуть собі дозволити дані ігаджеты останніх поколінь. Однак, тільки задумайтеся, якби на ринку існувала б хоч одне реальне альтернативне рішення, то величезна кількість користувачів могло б вирішити придбати саме його замість оновлення свого iPhone 4 на iPhone 4S.



Новий iPhone зобов'язаний бути революційним


У той час як практично кожне покоління нових смартфонів iPhone привносили суттєві зміни дійсно корисні в повсякденному житті, новий iPhone 4S не отримав настільки захоплених відгуків від користувачів саме через відсутність таких.


Apple оснастила iPhone 4S неймовірно потужним чіпом, перевага якого над Apple A4 можна помітити лише в ресурсномістких завданнях, додала підтримку CDMA, яка не затребувана серед користувачів, голосовим помічником Siri, не доступним російською мовою і декількома іншими новими функціями. Все це значно скоротило час автономної роботи, що також негативно позначилося на думці користувачів.



Новий iPhone зобов'язаний бути революційним


Аналогічне сталося і з новим iPad, нововведення в якому не змогли вразити власників попередніх поколінь планшетів. Тільки задумайтеся, коли в останній раз Apple випускала новий гаджет, який потряс би вас до глибини душі?



Чому новий iPhone настільки важливий


Звичайно ж, Apple може продовжити випускати лише кілька оновлені гаджети, але це не дозволить компанії утриматися в лідерах, що призведе до негативних наслідків у вигляді відсутності справді перспективних розробок.


Саме тому багато аналітики покладають великі надії на iPhone нового покоління, реліз якого повинен відбутися цієї осені. Не варто забувати і про те, що iPhone приносить відчутну частину прибутку компанії і без реалізації власних смартфонів в таких кількостях, рівень прибутку Apple навряд чи дозволив би зацікавити багатьох інвесторів.



Новий iPhone зобов'язаний бути революційним


Apple повинна прекрасно усвідомлювати все це і просто зобов'язана випустити на ринок дійсно вражаючий смартфон, який дозволить надовго забути користувачам про існування будь-яких конкурентів.


Для цього компанії з Купертіно необхідно кардинально змінити дизайн нового покоління iPhone, а також оснастити його самим передовим «залізом».


Для багатомільйонного конгломерату користувачів гаджетів Apple подібний смартфон зможе продемонструвати весь потенціал компанії, яка вже кілька років старанно розробляла щось воістину революційне.






Новий iPhone зобов'язаний бути революційним


На жаль, не виключений і інший варіант розвитку подій, при якому цієї осені буде представлено чергове оновлення лінійки iPhone без яких-небудь видатних функцій.


Подібне могло б дозволити компанії продемонструвати свій потенціал в інших гаджетах, які аналогічні окулярів доповненої реальності Google Glasses.


Якщо ж Apple не випустить на ринок революційний iPhone або який-небудь інший гаджет, то залишається лише питанням часу, коли один з виробників гаджетів запустить більш привабливу лінійку смартфонів, з-за якої аудиторія користувачів iPhone істотно скоротиться.




Немає коментарів:

Дописати коментар