середа, 30 липня 2014 р.

Розкрито секрет 3D-ефекту в iOS 7

Розкрито секрет 3D-ефекту в iOS 7

Одне з найбільш цікавих нововведень в інтерфейсі iOS 7 - ефект паралакса, що створює ілюзію об'ємності. Журналісти з Macworld розповіли про те, як працює ця технологія, і яким чином Apple вдалося створити такий приголомшливий 3D-ефект без використання спеціальних дисплеїв.


«Ефект паралакса у iOS 7 - звичайно ж, програмна функція, однак не обійшлося тут і без допомоги особливою технологією, створеною спочатку для управління ракетами.


У більшості сучасних ідевайсов встановлений микроэлектромеханический (MEMS) гіроскоп. Такі гіроскопи мають вкрай малі розміри і низьку вартість, що робить їх відмінним варіантом для використання в мобільних пристроях. Працюючи спільно з акселерометром, цей гіроскоп дозволяє з дуже високою точністю визначати швидкість і напрям повороту пристрою.


Таким чином, Apple вдалося без особливих витрат створити 3D-ефект на всіх пристроях, оснащених микроэлектромеханическм гіроскопом», - пише Macworld.


Як ми бачимо, з допомогою відносно простих технологій Apple вдалося створити ефект об'ємності, яка виглядає навіть краще, ніж живі шпалери Android.

Немає коментарів:

Дописати коментар