четвер, 29 травня 2014 р.

Mozilla готує мобільний браузер Junior для iPad

Назвавши Safari для iPad чимось на зразок «жалюгідного видовища», Алекс Лими з компанії Mozilla продемонстрував прототип нового мобільного браузера для «яблучного» планшета Junior. Junior реалізований інший, у порівнянні з іншими браузерами, підхід - в ньому позбулися адресної та пошукової рядків на головному екрані, і сконцентрувалися на повноекранному режимі. Але турбуватися не варто, ці ключові функції доступні за натисканні на клавішу «плюс» у правій частині екрана - вона надає доступ до недавно переглянутих сторінок, закладок та полів введення URL і пошукового запиту. Ця концепція особливо хороша, враховуючи, що основним сценарієм використання iPad є споживання web-контенту.


Як і очікувалося, Mozilla не змогла використати свій власний движок і, будучи змушена підкорятися правилам Apple, взяла за основу купертиновский Web-kit. Так як найчастіше в одного планшета iPad користувачів декілька, примітною і затребуваною функцією Junior стане підтримка декількох акаунтів.


Терміни виходу фінального релізу поки не названі, але обсяг роботи належить ще великий і швидкого виходу чекати не доводиться. Будемо сподіватися, що праця розробників не буде марним і новий браузер нас не розчарує.


Повну презентацію можна побачити

цієї посиланням.



Mozilla готує мобільний браузер Junior для iPad

Немає коментарів:

Дописати коментар