середу, 28 травня 2014 р.

Батько судиться з Apple через збитки від викачаних дочкою "безкоштовних" програм

Батько судиться з Apple через збитки від викачаних дочкою

Позов власника iPhone з Пенсельвании про стягнення з Apple компенсації в розмірі 5 мільйонів доларів направлено до суду, незважаючи на заперечення Apple. Нагадаємо, що Garenne Мегэриан (Garen Meguerian) подав у суд на компанію в жовтні 2011 року після того, як йому прийшов рахунок на $200, що його дев'ятирічна дочка скачала декілька "безкоштовних" додатку, в тому числі Zombie Cafe і Treasure Story.


Мегэриэн стверджує, що Apple веде незаконну діяльність, дозволяючи додаткам, розробленим для дітей, провокувати їх на покупки. Мабуть він мав на увазі безкоштовні ігри, які пропонують придбати за реальні гроші предмети, що допомагають їх проходженню.


Також позивач заявив, що подібні ігри не повинні розроблятися для маленьких дітей.


"Багато гри пропонуються для безкоштовного скачування, однак майже в кожній такій грі передбачається придбання тих чи інших речей, яка термінології Apple іменується "Внутрішня купівля" або "Внутрішній контент". Ними можуть бути "патрони", "амуніція", та інші віртуальні товари, які допомагають проходженню. Всі ці ігри дуже захоплюють дітей і підштовхують їх до покупки все більше і більше таких віртуальних помічників, що в підсумку обертається рахунками за $100 і більше".


В свій захист Apple заявила, що батьки, які не хочуть, щоб їх діти робили покупки через подібні програми, не повинні давати дітям свої паролі на iTunes.


Подібні судові позови вже призвели до змін в політиці Apple по захисту покупок. Тепер пароль від аккаунта в iTunes потрібно вводити для підтвердження кожної покупки. Раніше введення пароля дозволяв протягом 15 хвилин здійснювати покупки без повторного введення. Дана практика, як стверджують багато, призводила до того, що діти купували різні послуги без дозволу батьків.


Однак, на думку федерального судді Едварда Девіла з Сан-Хосе, навіть якщо батьки й повідомляли дітям паролі, вони перебували в омані щодо того, чи є ігри безкоштовними, а Apple не інформувала їх про потенційних витратах.

Немає коментарів:

Дописати коментар