пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Розробник чіпів А4 і А5 йде з Apple

Компанія AMD оголосила про повернення свого співробітника Джима Келлера, останні чотири роки пропрацював у якості керівника групи платформної архітектури Apple.




Келлер був ключовою фігурою в розробці процесорів AMD Athlon 64 і Opteron 64. З тих пір він неодноразово змінював місце роботи і тепер повертається до AMD, де займе пост віце-президента і головного інженера по мікропроцесорах.




«Джим - один з найвпливовіших і затребуваних новаторів у своїй галузі», - говорить про нього головний технологічний директор AMD Марк Пейпермастер, що покладає на Келлера великі надії. Келлер був розробником кількох поколінь мобільних процесорів Apple, на базі яких працюють iPad, iPhone, iPod і Apple TV. До приходу в Apple Келлер був віце-президентом P. A. Semi, фірми, що спеціалізувалася на мобільних процесорах з низькою енерговитратність та придбаної Apple в 2008 році. Тут він керував розробкою потужної системи на кристалі і вбудованого процесора PowerPC.




Прихід Келлера можна вважати важливою перемогою для AMD, яка за останні кілька місяців серйозно постраждала від витоку кадрів. Нещодавно AMD покинув керівник групи по архітектурі чіпів

Джон Бруно - щоб зайняти відповідну посаду в компанії Apple.


Немає коментарів:

Дописати коментар