суботу, 31 травня 2014 р.

BlackBerry подала до суду на творців чохла для iPhone

BlackBerry подала до суду на творців чохла для iPhone

Виробники пристроїв або аксесуарів завжди будуть люто боротися за свої інтелектуальні напрацювання, які є в собі конкурентоспроможні інструменти. Сьогодні стало відомо, що канадська компанія BlackBerry вирішила подати позов до суду, щоб захистити свої напрацювання.



Предметом судового розгляду може стати чохол-клавіатура Typo, розроблена спеціально для iPhone 5/5s. Ми вже писали, що подібний аксесуар додає до наших ідевайсам справжню фізичну клавіатуру, що дозволяє збільшити робоче поле екрану (за рахунок згортання сенсорної QWERTY-клавіатури) і захистити пристрій від зовнішніх впливів.



BlackBerry подала до суду на творців чохла для iPhone



Як повідомляє The Wall Street Journal, BlackBerry хоче запустити судовий процес проти компанії Typo Products LLC, співзасновником якої є відомий американський шоумен Райан Сікрест.



«Це кричуще порушення проти нашої знаковою клавіатуру BlackBerry. Ми рішуче будемо захищати нашу інтелектуальну власність стосовно будь-яких компаній, які намагаються скопіювати наш унікальний дизайн. З самого свого початку BlackBerry була зосереджена на наданні унікального досвіду друку, що поєднує в собі чудовий дизайн і досконалість ергономіки. Ми вдоволені бажанням прищепити наші клавіатури інших смартфонів, але терпіти таку діяльність без справедливої компенсації використання нашої інтелектуальної власності і технологічних інновацій не будемо», - заявляє компанія.



BlackBerry подала до суду на творців чохла для iPhone



Розробники клавіатури відповіли BlackBerry, що позов «не має підстав», і вони мають намір «енергійно захищати справу».



«Ми знаємо про позові, поданому BlackBerry проти продукту Typo. Хоча ми поважаємо BlackBerry і її інтелектуальну власність, ми вважаємо, що дані претензії недостойні фінансування. Ми готові відстоювати справу енергійно. Ми захоплені інноваційним дизайном нашої клавіатури, який є кульмінацією багатьох років розробки і досліджень. Клавіатура Typo зібрала виключно позитивні відгуки з боку громадськості. Ми з нетерпінням очікуємо запуску нашої продукції на Міжнародній виставці споживчої електроніки CES 2014. Чекаємо, що постачання за попередніми замовленнями почнуться в кінці січня», - відповідають творці клавіатури.



Можливо, продукт вийшов дійсно схожим на BlackBerry. Ось тільки чи вдасться канадському виробнику довести свою правоту в суді - велике питання. Typo доступна для попереднього замовлення, а вартість її складає $99.

Немає коментарів:

Дописати коментар