пʼятницю, 30 травня 2014 р.

На частку iMessage припадає 30% мобільного спаму

На частку iMessage припадає 30% мобільного спаму

Зростаюча популярність iMessage позитивно впливає не тільки на розвиток сервісу, але і на всіляких шахраїв і спамерів. Саме тому вже зараз на частку iMessage припадає 30% від усього мобільного спаму, повідомляє Те Ландесман з компанії Cloudmark.



Основною причиною високого показника розсилки спаму на iMessage стала крос-платформеність сервісу. Відправивши одне спам-повідомлення зловмисники охоплюють не тільки мобільні девайси iPhone, iPad і iPos touch, але і комп'ютери Mac.




«Злиття мобільних пристроїв і комп'ютерів робить для спамерів легким завданням написання скрипта для OS X, який дозволить їм надсилати повідомлення своїм жертвам. Це мрія для будь-якого спамера.



Всього лише за допомогою чотирьох рядків коду з використанням вбудованого додатка для написання скриптів, можна надсилати спам-повідомлення кому завгодно», - заявляє Тому Ландесман.




Найбільш часто з проблемою отримання повідомлень такого типу стикаються жителі великих мегаполісів. На жаль, до цих пір Apple не представила жодної технології, що дозволяє уникнути отримання спам-повідомлень.

Немає коментарів:

Дописати коментар