пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Обсяги закупівель Apple стимулювали зростання ринку мікропроцесорів

Будучи найбільшим покупцем напівпровідників у світі, Apple стала законодавцем тренда на ринку бездротових пристроїв, що дало потужний поштовх розвитку ринку комп'ютерних чіпів.


Як випливає зі звіту IHS iSuppli, бездротові пристрої стали найбільшими споживачами на ринку напівпровідників, в даний час на них припадає 24% від усіх проданих чіпів.


Аналітики IHS iSuppli вважають, що такий масовий зростання використання мікропроцесорів на кремнієвій підкладці викликаний «приголомшливим успіхом гаджетів Apple». Причому ця тенденція з'явилася надовго, вважають аналітики. Протягом найближчі два роки популярність бездротових пристроїв буде генерувати зростання ринку напівпровідників. Хоча левова частка споживання мікропроцесорів припадає на смартфони, збільшення сегмента планшетів також значно вплине на попит на них серед виробників.


Показники продажів чіпів для бездротових пристроїв в минулому році склали $ 58 600 млн, збільшившись на 14, 5% порівняно з 2010 роком, коли мікропроцесорів було продано на суму $ 51 200 мільйонів.


Для контрасту, ринок продажів мікропроцесорів для ПК в минулому році зріс лише на 4% до $ 53, 7 млрд. у порівнянні з $ 51800 млн в 2010 році.






Обсяги закупівель Apple стимулювали зростання ринку мікропроцесорів


Нагадаємо, що минулого тижня Gartner оголосила, що компанії Apple стала найбільшим покупцем на ринку напівпровідників. IHS iSuppli додає, що тільки на компоненти для виробництва планшетів Apple витратила $ 4, 6 мільярда в 2011 році. На другому місці за використання чіпів в планшетах - Samsung, що витратила на них $ 603 мільйона в 2011 році, на третьому - HTC ($ 199 млн).


«iPad залишається неперевершеним у своєму класі, незважаючи на спроби конкуруючих продуктів послабити його позиції на ринку», - відзначили в IHS iSuppli.




Немає коментарів:

Дописати коментар