четвер, 29 травня 2014 р.

Apple виявилася на вершині рейтингу компаній з найкращою репутацією

Apple виявилася на вершині рейтингу компаній з найкращою репутацією

За результатами дослідження фірми Reputation Institute серед споживачів п'ятнадцяти країн, компанії Apple і Google виявилися на вершині списку зі ста компаній з найкращою репутацією. Третє, четверте і п'яте місця посіли відповідно Disney, BMW і LEGO. Далі розташувалися Sony, Daimler, Canon, Intel і Volkswagen. Крім того, Apple, Google, LEGO і Sony - єдині компанії, які увійшли у верхню десятку в дев'яти з п'ятнадцяти країн, де проводилося дослідження.




Однак, в той же саме час Apple піддається критиці з боку таких суспільних груп, як засноване в Гонконзі правозахисний рух SACOM (Студенти і Вчені Проти Негідної Поведінки Корпорацій). Представники SACOM вивчили умови праці на заводах китайської фірми Foxconn, що займається виробництвом iPad. Ось їхні висновки: «Оманливі обіцянки, робота в умовах ризику для життя, недостатні заходи по забезпеченню безпеки праці, надмірно напружений і сверхпродолжительный робочий день, исключенность з суспільного життя». SACOM звинувачує керівництво Foxconn і Apple у випадках самогубства, мали місце серед робітників Foxconn, і закликає Apple прислухатися до їхніх проблем і прийняти заходи по захисту їх прав.




Нагадаємо, що нещодавно на заводі Foxconn в Ченьду стався вибух, причиною якого називають погану вентиляцію в полировочном цеху і скупчення у ньому легкозаймистою полірувальної пилу.

Немає коментарів:

Дописати коментар