середу, 28 травня 2014 р.

Google придбала Motorola не тільки заради патентів?

Google придбала Motorola не тільки заради патентів?

Коли Google оголосила про бажання придбати американського виробника Motorola, стало ясно, що гігант планує захистити свою операційну систему з допомогою закріплених за Motorola патентів. Покупка обійшлася компанії в 12.5 мільярдів доларів. Останньою перешкодою на шляху злиття двох компаній залишається дозвіл на операцію з боку Китаю.


Однак тепер складається враження, що тодішні причини покупки відходять на другий план.






Google придбала Motorola не тільки заради патентів?


Схоже, що компанія, розташована в Маунтін-В'ю хоче перейняти досвід Apple і приступити до створення власного апаратного і програмного забезпечення за прикладом Apple з її iOS, iPhone і iPad.


Незважаючи на всю привабливість ідеї Google зіткнулася з серйозним опором серед своїх партнерів, яким ця ідея не сподобалася. Один з партнерів Google заявив в інтерв'ю газеті Business Insider, що кожен раз, коли мова заходить про подібні плани справа закінчується серйозними розбіжностями й суперечками щодо майбутньої стратегії.


Також джерело повідомило, що існує серйозна ймовірність того, що партнери Google по роботі над Android об'єднаються у своїй вимозі продати активи Motorola і поставлять хрест на планах Google.

Немає коментарів:

Дописати коментар