суботу, 30 серпня 2014 р.

IQ pro - виміряй швидкість свого розуму

Одна з найпопулярніших тем в інтернеті - це різноманітні опитувальники і психологічні тести. Найчастіше - це просто веселе розвага - завжди хочеться дізнатися про себе щось новеньке. Але все ж існують психологічні тестування, якими користуються професіонали, які мають практичне застосування.


Саме до цієї категорії належить універсальне додаток для iPhone і iPad

"IQ pro".




На початку варто з'ясувати що ж таке IQ.

У Вікіпедії на цю тему написано так:




Коефіцієнт інтелекту (англ. IQ - intelligence quotient, читається «ай кью») - кількісна оцінка рівня інтелекту людини: рівень інтелекту відносно рівня інтелекту середньостатистичної людини такого ж віку. Визначається за допомогою спеціальних тестів. Тести IQ розраховані на оцінку розумових здібностей, а не рівня знань (ерудованості).





Тести IQ розробляються так, щоб результати описувалися нормальним розподілом із середнім значенням IQ, рівним 100 і таким розбиванням, щоб 50 % людей мали IQ між 90 і 110 і по 25 % - нижче 90 і вище 110. Середній IQ випускників вузів складає 115, відмінників - 130-140. Значення IQ менше 70 часто кваліфікується як розумова відсталість.





Іншими словами, з допомогою тесту IQ можна виміряти швидкість своєї кмітливості щодо середньо-статистичного показника.





В самому додатку на головному екрані програми є кнопочка "Інфо". Натиснувши на неї ми потрапимо в детальний опис методики та принципів тестування IQ і Часто Задаються на тему IQ - там можна дізнатися багато цікавого.






IQ pro - виміряй швидкість свого розуму




Отже, опишемо трохи сам додаток.





Воно являє собою оболонку для організації тестування багатьох людей, тобто можна протестувати своїх друзів, родичів, колег. Автори позиціонують додаток як професійне, відповідно його можна використовувати, наприклад, як невелику базу даних для тестувань співробітників при прийомі на роботу.






IQ pro - виміряй швидкість свого розуму





IQ pro - виміряй швидкість свого розуму




Для того щоб пройти тест необхідно завести "нового користувача" - заповнити поля імені і вказати стать і вік випробуваного. Програма враховує вік при видачі результатів, тому дату народження варто вказати реальну.






IQ pro - виміряй швидкість свого розуму





IQ pro - виміряй швидкість свого розуму




Після чого починається процедура тестування.





Сам тест складається з 8 блоків по 10-15 запитань у кожному блоці і розрахований на час близько 25-30 хвилин.


На початку завдання здаються простими, але з кожним рівнем завдання все ускладнюються.





В кінцевому підсумку після тестування ви отримуєте число свого IQ і ще один цікавий показник - розумовий вік. Тобто вам може бути, наприклад, 20 років, а якщо ваш IQ 140 - то ви мислите на рівні 25-ти річного середньо статистичного людини.






IQ pro - виміряй швидкість свого розуму





IQ pro - виміряй швидкість свого розуму




Після тестування можна переглянути помилки, які були допущені під час тесту.





Фішкою програми є те, що результат тестування залежить від культури попередніх знань людини, тому показник буде справедливий як для 10-ти річного російського хлопчика, так і для 40-ка річного француза.





Інтерфейс програми зроблений добротно і красиво, без надмірностей.

Качайте IQ Pro, тим більше одне тестування там включено безкоштовно. А щоб протестувати всіх навколо можна докупити необмежений пакет тестувань.




Ну і ще важливий момент IQ pro - освітній додаток #1 в 37 країнах, у тому числі: Німеччина, Франція, Англія, Іспанія, Китай і Росія.

Немає коментарів:

Дописати коментар