Сьогодні ми хочемо поговорити з вами про насущну проблему. Далеко не секрет, що магазини йдуть на багато хитрощі, щоб продати нам товари споживання. Це може бути заміна етикетки про термін придатності, маскування зіпсованих продуктів під виглядом свіжих, продаж неякісних товарів. Але виявляється, далеко не всі покупці (можна навіть сказати, одиниці знають, як правильно вибирати продукти. І на щастя, є рішення даної проблеми...
Недавно в App Store з'явилася програма
іТележка, яка навчить користувачів, як правильно вибирати продукти. У додатку детально описано:
- як розпізнати зіпсувався продукт;
- як вибрати якісну і свіжу їжу;
- як правильно читати етикетки;
- як уникнути підробки і контрафакту;
- як зберігати продукти.
Розглянемо, як правильно вибрати товар, на прикладі м'яса:
- Якщо ви хочете купити гарне м'ясо, краще рушайте на ринок. Якісніше і вибрати легше.
- М'ясо повинно бути порівняно сухим. Додати до м'яса серветку, серветка не повинна намокнути.
- Придивіться до кольору м'яса. Якісна свинина повинна бути рожевого кольору, яловичина - червоної, телятина - яскраво рожева, баранина - насичено червоним.
- М'ясо повинно бути пружним і світлим. Спробуйте натиснути на шматок, на поганому м'ясі залишиться вм'ятина.
- Шукайте ковбасу, містить якомога більше м'яса? Така ковбаса повинна зроблена по ГОСТу і мати категорію «А».
- Звертайте увагу на запах м'яса. Він повинен пахнути м'ясом, а не хімікатами.
- Шинка? Переконайтеся в її м'ясному запаху, у складі повинна бути тільки свинина, цукор, сіль і вода
- Існує багато способів розпізнати неякісне копчене виріб:
1. Воно не повинно бути липким.
2. Уникайте копченостей з різким запахом.
3. Неприродний жовтий відтінок з патьоками або нерівномірний колір - ознака того, що коптили м'ясо рідким димом.
- Попросіть у продавця на ринку ветеринарне посвідчення на даний продукт. Його дата - сьогоднішнє або вчорашнє число.
Додаток також підтримує iPad:
Всього в базі 20 продуктів (кількість буде поповнюватися з оновленнями).
Немає коментарів:
Дописати коментар