неділю, 31 серпня 2014 р.

A5 і A5X проти Nvidia Tegra 3 - порівняльний тест

Представляючи публіці новий iPad, Філ Шиллер заявив, що впроваджений на ньому процесор A5X по продуктивності графіки в чотири рази випереджає Nvidia Tegra 3 і в два рази - свого попередника А5, встановленого на iPad 2. Nvidia висловила недовіру з приводу достовірності цих даних.




Щоб дозволити сумніви, експерти ресурсу IGN провели ряд тестів, і пришили до наступного висновку: чіп А5 показує найкращі результати серед всіх трьох, оскільки вдосконалена графіка A5X витрачається на забезпечення роботи дисплея Retina, що складається з 3, 1 млн пікселів. Але при тестуванні «off-screen» (без дисплея) продуктивність А5Х значно перевершує A5 і Tegra.




Спочатку були проведені три тести: з допомогою бенчмарку GeekBench вимірювалася обчислювальна потужність центрального процесора, потім були використані GLBenchmark 2.1 Egypt і GLBenchmark 2.1 Pro для тестування продуктивності графіки. Наостанок версія «off-screen» утиліти GLBenchmark перевірила, на які результати здатний A5X, коли йому не треба підтримувати роботу дисплея.




По потужності центрального процесора чотирьохядерний Tegra 3, що використовується на ASUS Transformer Prime і Galaxy Tab 10.1 значно обійшов «яблучні» чіпи.



A5 і A5X проти Nvidia Tegra 3 - порівняльний тест


Але при перевірці продуктивності графіки обидва iPad показали більш високі результати, ніж планшети з Tegra. Причому A5 обійшов A5X в обох тестах.





A5 і A5X проти Nvidia Tegra 3 - порівняльний тест


Зате при випробуваннях «без дисплея» новий iPad з новим чіпом суттєво випередив інші девайси.



A5 і A5X проти Nvidia Tegra 3 - порівняльний тест




Немає коментарів:

Дописати коментар