суботу, 30 серпня 2014 р.

Росія відмовилася видати Apple патент на дизайн iPad

Прагнення Apple запатентувати все, що тільки може бути піддано патентуванню, не знайшло підтримки у російської служби з інтелектуальної власності.





У 2010 році Apple звернулася в Роспатент з метою закріпити за собою права на дизайн iPad на території Росії. Запропоноване на розгляд зображення являє собою паралелепіпед, на верхній грані якого зображено прямокутник і окружність, розміщена посередині з боку меншою бічній грані (екран і функціональна кнопка). На меншій бічній грані розташовані чотири прямокутника малого розміру».





У квітні цього року, після проведеної експертизи, Роспатент відмовив в задоволенні заявки. Слідом за цим Apple звернулася із запереченням в колегію палати по патентних спорах, де і отримала остаточний

відмова, обгрунтований тим, що «заявлене об'ємне зображення має традиційну форму для сучасних електронних комунікаційних пристроїв, що виготовляються різними виробниками... Якісь оригінальні елементи, які надавали б заявленого позначення розрізняльну здатність, відсутні».




Рішення експертів Роспатенту розійшлося з думкою їх

колег з Американського бюро по патентах і торгових марках, яке визнало-таки права каліфорнійців на «паралелограм із закругленими кутами».



Немає коментарів:

Дописати коментар