суботу, 30 серпня 2014 р.

За допомогою ідевайсов стежили за сліпим китайським дисидентом

За допомогою ідевайсов стежили за сліпим китайським дисидентом

Популярність ідевайсов робить їх ідеальним інструментом для стеження за користувачами. Інформаційне агентство Reuters днями повідомило про досить незвичайної історії - сліпий китайський дисидент і правозахисник Чень Гуанчэн використовував iPhone і iPad з встановленим програмним забезпеченням для шпигунства. Саме програмне забезпечення було виявлено фахівцем університету Нью-Йорка.


Фахівці припускають, що «шпигунські» програми були встановлені на пристрої дружиною активіста Боба Фу Хайді Кай, яка і подарувала йому iPhone і iPad. На поточний момент відомо, що сторонні програми були видалені з iPhone і iPad, а девайси повернуті Чэну Гуанчэну.


«Спеціальне програмне забезпечення повинно було відстежувати місце розташування Чена Гуанчена, а також передавати всю інформацію з його особистого листування», - заявляють фахівці.


В кінці 2012 Чень Гуанчэн зумів втекти з-під домашнього арешту в Китаї і звернутися в посольство США, після чого отримав пропозицію навчатися в одному з університетів в Нью-Йорку.

Немає коментарів:

Дописати коментар