суботу, 30 серпня 2014 р.

iPad за кермом

Схоже, професія шофера або водія може незабаром «відмерти»: на світ з'являється все більше технологій, що дозволяють автомобілям працювати на «автопілоті». На цей раз співробітникам Оксфордського університету вдалося посадити за кермо самий звичайний iPad.


Втім, iPad хоч і самий звичайний, а технологія - новаторська. Група вчених на чолі з Полом Ньюманом (Paul Newman) розробила нову систему, яку встановила у Nissan Leaf, електромобіль.



iPad за кермом


Система складається з лазерів, камер і iPad, який керує всім і дозволяє користувачеві керувати собою. Згідно розробникам, така технологія дозволить машині самостійно їхати по дорозі.


Правда, дороги повинні бути вже знайомі: спочатку користувач веде машину сам, а ЗА запам'ятовує маршрут, потім машина може проїхати по тому ж шляху сама. При цьому, завдяки наявності камер, вона зможе помітити раптову перешкоду, наприклад, пішохода, і зупинитися або об'їхати його. При цьому система буде постійно вчитися, «запам'ятовуючи» все нові і нові дороги.



iPad за кермом


До речі, вартість такого віртуального водія становить 5000 фунтів, проте творці планують значно зменшити цю цифру, довівши її до 100 фунтів.

Немає коментарів:

Дописати коментар