неділю, 31 серпня 2014 р.

Google Nexus 7 популярнішим iPad Mini в Японії

Продажі Nexus 7 в Японії обігнали iPad в грудні. Таким чином, Apple вперше поступилася своє одноосібне лідерство в Країні висхідного сонця з моменту появи в продажі iPad.


Згідно зі статистикою, зібраної з 2400 японських магазинів електроніки, попит на ASUS Nexus 7 за минулий місяць склав 44, 4%, тоді як на iPad - 41% від загального обсягу. А пристрою від інших виробників (Sony, Fujitsu і ін) цікавили лише 2-3% покупців, як повідомляє Nikkei.


Протягом 2012 року Apple стабільно мала не менш, ніж 50% ринку, а в момент виходу iPad третього покоління цей показник склав цілих 70%. У свою чергу, в ASUS справи йшли набагато скромніше - не більше 10% протягом року. Але з появою Nexus 7 частка ринку компанії різко збільшилася до 40% всього за один місяць. Реліз iPad mini восени знову відкинув ASUS тому, але в грудні вже «пробуксовала» сама Apple за відомої історії з постачальниками комплектуючих, в результаті поступившись першістю.


Всього за грудень в Японії було продано 3, 6 мільйона планшетних комп'ютерів, що в три рази перевищує показник за аналогічний період 2011 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар