суботу, 24 січня 2015 р.

Як спілкуватися з Siri (інфографіка)

Як спілкуватися з Siri (інфографіка)

Інфографіка від Online Degrees під заголовоком «Siri, чому ти мене не розумієш? » знайомить користувачів iPhone 4S c деякими тонкощами роботи з персональним асистентом.




87% користувачів iPhone 4S вдаються до допомоги Siri хоча б раз на місяць. З них 55% задоволені роботою асистента, 9% - незадоволені, решта 36% - «десь посередині». При цьому третина користувачів Siri задіють асистента тільки для виконання трьох простих дій: дзвінки, пошук в Інтернет, відправка повідомлень. Далеко не всі користувачі готові довірити Siri більш складні завдання: 35% - ніколи не використовують Siri для планування зустрічей, 32% - ніколи не програють музику за допомогою Siri, 30% - ніколи не посилають з Siri електронні листи.




Siri досить активно «поїдає» трафік. Локальні завдання, такі як установка будильника або додавання події до календаря, забирають близько 40 КБ за запит. Якщо запит потребує пошуку в мережі, то він обходиться в 100 КБ трафіку. При диктуванні текстових повідомлень на кожне з них іде по 15 КБ. На написання електронних листів витрачається в середньому близько 75 КБ. У загальній складності, користувач Siri повинен бути готовий до витраті близько 20 МБ в місяць.




Пошук в Інтернет Siri за замовчуванням здійснює за допомогою Google, але при бажанні можна звернутися до інших пошукових систем (Yahoo, Bing), достатньо лише назвати їх у запиті.


Крім Інтернет, Siri може звертатися для виконання запиту до обширної бази даних Wolfram Alpha. C її допомогою Siri може виконувати різноманітні доручення: створювати паролі, вираховувати калорії, вирішувати приклади і ін.




Siri взагалі вміє робити багато речей, про яких користувачі часто просто не знають. Наприклад, Siri вміє ставити лапки і дужки, робити абзац при диктуванні, знаходити листи в поштовій скриньці, визначати місце розташування друзів, знаходити кіносеанси, дізнаватися результати спортивних змагань.




51% користувачів стверджують, що при купівлі нового девайса їм буде важливо наявність на ньому служби подібної Siri. Отже, роблять висновок автори інфографіки, у Siri попереду велике майбутнє: «Використовуйте Siri на всю котушку, вона вміє більше, ніж ви думаєте».



Як спілкуватися з Siri (інфографіка)




Немає коментарів:

Дописати коментар