неділю, 25 січня 2015 р.

Огляд Grisly Manor

Огляд Grisly Manor

Пропонуємо вашій увазі ще одну дуже цікаву гру, яка не так давно з'явилася в AppStore, і вже стала, швидше за все, одним з найбільш цікавих квестів для ідевайсов. Отже, перед нами дуже класна

The Secret of Grisly Manor.


Сюжет в іграшці передбачений аховий - наш улюблений дідусь з якихось причин загубився. Раптово ми отримуємо від нього несподіване лист, в якому він просить нас приїхати в старий особняк, щоб «побачити щось цікаве». В результаті, ми виявляємо, що дідівська жарт виявилася не просто розіграшем, а справжньою таємницею. Розгадати цю таємницю і дізнатися, для чого все це було зроблено - ось наше завдання на найближчі кілька годин.



Огляд Grisly Manor


Скажу відразу - іграшка просто неймовірно цікава! Мало того, що подібного роду квести ми бачили раз у півроку (та й то, останній квест про подорожі в часі і пошук спогадів - Doors - виявився умовно безкоштовним, чим дуже сильно не порадував), причому квести на рівні «знайди щось і просунься далі» вже порядком набридли. Тут же загальна квестова складова залишилася незмінною, але кількість і рівень складності загадок - просто приголомшливий. Поки що зафіксований рекорд проходження цієї гри - 13 хвилин, але для тих, хто збирається грати в неї з першого разу і без підказок, часу потрібно значно більше.


Після того, як ми зайдемо в будинок, у нас є кілька варіантів дій, за кількістю кімнат. Зліва - кухня, в якій знаходяться годинник, зверху - кабінет дідуся, спальня і ванна кімната, праворуч - вітальня, потім - комора, і потім - власне, вулиця. В будинку є величезна кількість замкнених дверей, після відкриття яких буде виявлено потайний хід, потайная кімната і ще кілька цікавих речей. На сьогоднішній день найбільш складна загадка, загадка з глобусом, але після многоминутных тицянь можна буде вирішити це питання. Для тих, кому загадка здасться важким - відповідь знаходиться в кімнаті дідусі і пов'язаний з вигравіруваним словом study.



Огляд Grisly Manor


Антураж виконаний дуже здорово - приємна графіка з пастельними тонами, продуманий інтерфейс і внутрішнє оздоблення покинутого будинку, чиє зайве самотність робить його ще більш занедбаним і колоритним. Величезна кількість загадок тільки покращує якість гри у цілому, і навіть в кінці хочеться сказати: «чому так мало головоломок». Музичне оформлення теж виконано цілком стерпно - двері ляскають у момент їх відкривання, сходи скрипить тоді, коли їй належить, а блискавка блискає в вікні раз в 15 секунд. Все дуже здорово, а фонова музика навіть трохи лякає, хоча в принципі, не повинна цього робити. Думки головного героя відображаються в нижній частині екрана, тому всі ті підказки, які повинні звучати з його вуст, до нас долинають.



Огляд Grisly Manor


Єдине, що не дуже добре - кінцівка підкачала. Якщо чесно, я очікував трохи іншого, і начебто б як незвичайна гра закінчується зовсім вже казуально. Втім, іншого варіанту розвитку подій поки що немає, тому чіплятися немає ніякого сенсу. Гра заробляє чисті 5 балів, ми рекомендуємо до скачування всім, і бажаємо розробникам покращити гру і зробити її ще більш цікавою.

Немає коментарів:

Дописати коментар