суботу, 24 січня 2015 р.

iOS 5 відкриває підтримку Bluetooth на Apple TV

Мало хто знає, але модуль Wi-Fi, встановлений в нинішньому поколінні Apple TV, поєднаний і має підтримку Bluetooth. Правда, програмно підтримка BT не реалізована, завдяки jailbreak його вдається задіяти, наприклад, для використання з бездротовою клавіатурою:










Ресурс 9to5mac.com рапортував, що нова iOS 5 beta відкриває підтримку BT на Apple TV. Для чого вона використовуватиметься? Ймовірно, для передачі аудіосигналу і підтримки деяких пристроїв введення. Клавіатура? Цілком можливо.




Тут варто згадати, що ж є цей Apple TV. Стоїть вічно осібно до інших iOS-пристроїв, нехай і недорогий (від 100$), його призначення до сих пір не дуже зрозуміло. Ви під'єднуєте до телевізора, після чого можете 1) програвати будь-який файл з бібліотеки iTunes через домашню мережу 2) брати напрокат фільм в спеціальному інтернет-сервісі. Правда, у нас актуальна тільки перша можливість. Але кому охота платити сто доларів (плюс податки та перевезення) за те, щоб фільм можна було подивитися на телевізорі замість ноутбука? Бажаючих не так вже й багато.




А між тим, Apple TV має колосальні перспективи. Розширивши список його здібностей, його можна запросто зробити центром "розумного будинку", відтворюючи на ньому будь-який контент, запускаючи спільні з iPhone і iPad додатки і комфортно подорожуючи по інтернету. Тим більше, що платформа iOS, на якій функціонує приставка, це цілком дозволяє, так само як і начинка (A4, наприклад), хіба що відсутність жорсткого диска може перешкодити в реалізації деяких ідей?




Очевидно, в Купертіно теж розуміють весь потенціал Apple TV. Підтримка BT-пристроїв, яка вже додана, укупі з розширенням функціоналу і iCloud цілком здатні зробити Apple TV мультимедійним центром вашого будинку, здатним не тільки програвати будь-файл безпосередньо з вашого iOS-пристрої, але і мають власний набір додатків і можливості для комфортного веб-серфінгу.




Немає коментарів:

Дописати коментар