неділю, 25 січня 2015 р.

Марк Цукерберг заплатив за Instagram на один мільярд менше

У своєму інтерв'ю Wall Street Journal засновник і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг поділився деталями нашумілої операції з придбання сервісу Instagram. Як виявилося, глава Facebook самостійно домовився про ціну угоди, не вдаючись до допомоги ради директорів компанії або банкірів.


Однак ще більш шокуючою новиною виявилося те, що спочатку ціна операції була два мільярди доларів. Неафішовані переговори між Цукербергом, що володіє приблизно 57-ма відсотками акцій Facebook і генеральним директором Instagram Кевіном Систромом тривали три дні. В результаті вдалося зменшити витрати соціальної мережі у два рази, після чого про операцію було оголошено. Правління було поставлено перед фактом укладання угоди 8 квітня.



Марк Цукерберг заплатив за Instagram на один мільярд менше


Головною причиною інтересу Facebook до сервісу стала неймовірна популярність останнього. Підтвердженням цього може служити той факт, що випущене компанією додаток для Android набирала користувачів зі швидкістю близько 2000 осіб на хвилину. Всього за 10 днів додаток, яке раніше було доступно тільки для iOS, завантажили близько 10 мільйонів чоловік.

Немає коментарів:

Дописати коментар