пʼятниця, 23 січня 2015 р.

Сьогодні почнуться слухання у справі Apple-РЖД

Сьогодні, 6 лютого 2013 року, Арбітражний суд Москви

почне розгляд справи «ВАТ „РЖД“ проти Apple». Слухання буде вести суддя Рамзія Хатипова; предметом даної справи є позов, поданий транспортною компанією, про стягнення 2 мільйонів рублів за порушення виключних прав на інтелектуальну власність.


Нагадаємо, що в середині січня «Російські Залізниці»

виступили із звинуваченнями на адресу американської компанії. Причиною тому стало розміщення програми «РЖД.Тариф» в App Store: програма, за словами позивача, незаконно використовувала фірмовий логотип перевізника. Однак навіть після того, як додаток перестало використало логотип, «РЖД» не відмовилася від своїх претензій.



Сьогодні почнуться слухання у справі Apple-РЖД


Нагадаємо, що Apple не звикати до такого роду позовів. Так, у минулому році залізниці Швейцарії також спробували засудити Apple «за копіювання дизайну своїх годин в iOS 6» (що в підсумку обійшлося «яблуку» в $21 мільйон і закінчилося підписанням ліцензійної угоди). А в 2009 році ювелірний гігант Cartier подав свій позов проти Apple за схожою причини - використання свого логотипу в додатках з App Store. Розгляд у справі було припинено, Apple довелося видалити програми з магазину.

Немає коментарів:

Дописати коментар