суботу, 24 січня 2015 р.

У Південній Кореї більше не звинувачують Apple у стеженні

29 південнокорейських користувачів, два роки тому звинуватили Apple в порушенні їхніх громадянських прав на приватне життя, відкликали свої позов, повідомляє ZDnet.


За даними видання, позовну заяву було відкликано через недостатність доказової бази.


Нагадаємо, що в липні 2011 року окружний суд міста Чханвон прийняв рішення на користь адвоката Кім-Хьюн-Сука, звинуватив каліфорнійську корпорацію у стеженні за користувачами. У відповідь південнокорейський філія Apple погодився з рішенням суду виплатити 1 мільйон вон ($964) позивачу.


Однак позивачеві, який є власником юридичної фірми Mirae Law, цього здалося мало. Фірма стала готувати колективний позов проти Apple за несанкціонований збір даних про місцезнаходження користувачів. Був створений спеціальний сайт SueApple.co.kr, з допомогою якого Кім-Хьюн-Сук закликав користувачів, які вважали, що вони стали жертвами незаконного стеження, приєднатися до позову.


Ця історія стала логічним продовженням вибухнула двома місяцями раніше скандалу. Аналогічний позов проти Apple був зареєстрований у Сполучених Штатах раніше в травні, коли стало відомо, що смартфони iPhone могли збирати і зберігати дані про місцезнаходження користувача без його відома. В результаті скандалу з'ясувалося, що в базі Apple зберігалася така інформація про користувачів за минулий рік. У відповідь на це компанія визнала, що дані в iOS зберігалися помилково довше ніж потрібно для виправлення помилки Apple випустила оновлення iOS 4.3.3.

Немає коментарів:

Дописати коментар